Una nova droga està encenent totes les alarmes entre els experts. Aquesta perillosa substància estupefaent -coneguda com El Pescao per la forta olor que desprèn- s'ha fet molt popular entre els joves pels seus efectes, ja que és 100 vegades més potent que la marihuana, i ja que no dona positiu en els controls antidroga. El seu consum -es fuma com un porro- i el seu aspecte són semblants als de la planta de marihuana, però el seu origen és sintètic. Entre els múltiples efectes que produeix aquesta droga es troben els deliris, les convulsions i les fortes al·lucinacions.

Menors

El Proyecto Hombre Valencia ja ha atès en el que portem d'any 12 de menors d'entre 12 i 18 anys per problemes amb el consum d'aquesta substància. Segons informa La Sexta, una de cada tres persones afectades per El Pescao i ateses en aquesta fundació sense ànim de lucre dedicada al tractament i prevenció d'addiccions són menors, dada que posa de manifest la perillositat i popularitat d'aquesta droga entre els més joves. "El més greu és el quadre delirant que provoca al·lucinacions", assenyala María del Amor Fernández, psicòloga d'aquesta organització, que ha detectat un repunt en el consum d'aquesta marihuana sintètica a la provincia de València.

Zombis

"Jo tinc un amic que es va fumar un porro d'això i es va posar a dir que estava veient zombis", explica un jove sobre aquesta droga, segons recull el mateix mitjà. Precisament, els deliris, les convulsions i les fortes al·lucinacions són alguns dels efectes que provoca el consum en porros d'aquesta substància estupefaent. A més, El Pescao és indetectable a l'orina, per la qual cosa no dona positiu en els controls antidroga, fet que complica la seva detecció a les autoritats.