La Policia Local de Vilanova del Vallès (Vallès Oriental) va detenir aquest passat diumenge, 5 de gener, un home que s'havia escapat d'un control de la policia i que portava, en una furgoneta de lloguer, un carregament de 47 paquets embolicats individualment d'haixix amb un pes aproximat de 240 quilos.

Es va saltar un control policial

Tot es va iniciar quan la Guàrdia Municipal de Vallromanes va alertar d'un vehicle de lloguer que semblava sospitós i que havia passat pel terme municipal d'aquest municipi del Vallès. Agents de la policia de Vilanova van traslladar-se a la rotonda de la cruïlla de la BP-5002 amb el Passeig del Centenari amb l'objectiu d'efectuar un control de seguretat ciutadana per comprovar el vehicle sospitós.

Un cop el cotxe va arribar al punt de control, i segons ha explicat la policia a ElCaso.cat, se'l va saltar, envestint el vehicle policial, deixant ferit un dels policies. Els agents van iniciar una persecució durant més de 50 quilòmetres fins a la sortida 10 d'Hostalric de l'AP-7.

Col·laboració d'altres cossos policials

Mitjançant els canals de col·laboració habituals, els agents van avisar als Mossos d'Esquadra, que van sumar-se a la persecució, com també els agents de la policia local d'Hostalric.

Abans de l'entrada del peatge, el conductor de la furgoneta es va veure obligat a aturar-se per la impossibilitat de maniobrar a causa de la presència de dues patrulles. Va sortir del vehicle i va endinsar-se a una zona boscosa però dos agents de la policia de Vilanova del Vallès van aconseguir, després de la persecució, atrapar-lo i detenir-lo.

A l'interior del vehicle es van trobar un total de 47 paquets embolicats individualment que semblaven contenir haixix per un pes aproximat de 240 quilos. El detingut va passar a disposició dels Mossos d'Esquadra, que seguiran amb la instrucció del cas per un delicte contra la salut pública, atemptat contra els agents de l'autoritat i conducció temerària.