Espanya és sempre un lloc on els lladres troben amagatall fàcilment i no s'hi està malament. És una de les opcions que es creu que han triat dos perillosos fugitius a escala internacional que, segons l'Europol, dos dels més buscats delinqüents d'Europa s'amaguen aquí.

Es tracta de Diego Moreno Jiménez, un home de 40 anys i conegut com l'"Anchoa" i és l'únic espanyol que surt en aquesta llista de perillosos delinqüents. És un conegut lladre de cocaïna. Però segons els seus antecedents, no només en robava a altres narcos. Aquest home, que podria estar armat, l'any 1997 va accedir a un edifici del Port de València on la policia guardava 100 quilos de cocaïna que havien confiscat a un vaixell vingut des d'Amèrica Llatina.

Moreno Europol

Al seu negre currículum Moreno també té altres delictes, com haver participat en el robatori d'una col·lecció d'art d'Esther Koplowitz i en altres robatoris molt violents. La policia el considera molt violent i si bé ha estat fora d'Espanya quan van enxampar gent de la seva banda, ara es creu que ara s'està amagant aquí. La Policia Nacional va darrere d'ell des de 2009 i quan sigui enxampat la Fiscalia demanarà una pena de presó de gairebé 40 anys per robatoris, tortures i narcotràfic.

Col·laboració ciutadana per enxampar Tommy Van der Sommen

En aquesta llista de persones que busca la policia a escala europea hi ha també un holandès de 38 anys condemnat a nou anys de presó per tràfic de drogues. Tommy Van der Sommen s'amaga des de fa temps en diversos punts d'Europa i ara els investigadors creuen que podria estar en alguna zona de costa a Espanya.

tommy

Tot i que no és un perillós delinqüent, sí que la policia creu que és important caçar-lo i han ofert recompensa de 10.000 euros a les persones que puguin aportar informació sobre aquest home. Es creu que si bé amagat o amb altres identitats, des de la Costa Brava, a Catalunya, segueix liderant un grup dedicat al narcotràfic pel Mediterrani.