Amb l’augment de les temperatures d’aquests últims dies i l’arribada de l’estiu, els experts recomanen prestar molta atenció amb les picades de l’aranya violinista, ja que és en aquesta època de l’any quan es mostren més actives que mai.

Les autoritats sanitàries demanen estar alerta

L’envermelliment de la zona i posterior inflamació són els primers símptomes. Poc a poc el verí de la picada s’estén i afecta els teixits.  I es que els verí pot ser fins a quinze vegades més potent que el d’una cobra i pot arribar a ser mortal.

Aranya violinista Telecinco01
Aranya violinista Telecinco02
Aranya violinista Telecinco04

Imatges de picades d' aranya violinista / Telecinco

 

Aquesta espècie, que és originària d’Amèrica, ja fa temps que ha arribat al territori espanyol. En concret en els últims anys s’han donat casos a Sevilla, se’n va capturar un exemplar a Madrid i els casos més recents, quatre en pocs dies, s’han produït a la localitat alacantina de Sax, on fins i tot alguns veïns han decidit abandonar temporalment les seves cases.

Les autoritats sanitàries descarten que sigui una plaga, però demanen estar alerta i acudir al metge si s’ha rebut una picada per aquest tipus d’aràcnid.