Una fuita d'etilè ha obligat aquest dijous a la tarda a tallar l'autopista AP-7. L'incident s'ha produït poc abans de les cinc de la tarda i ha obligat a tallar l'autopista en tots dos sentits de la marxa entre Vilafranca del Penedès i el Vendrell.

La fuita s'ha produït en una canonada d'alta pressió que va paral·lela a l'autopista, concretament al punt quilomètric 202, a l'alçada de Santa Margarida i els Monjos. L'incident també ha obligat a tallar la carretera N-340 en aquesta població.

L'AP-7 ha quedat oberta en sentit nord pocs minuts després de les set la tarda, així com la N-340, tot i que les retencions han continuat.

Els Bombers de la Generalitat, que hi han enviat quatre dotacions, han establert un perímetre de seguretat de 200 metres i han evacuat el polígon industrial Casa Nova de Santa Margarida i els Monjos durant unes hores. Protecció Civil ha activat el pla d'emergència PLASEQCAT.

Una màquina agrícola hauria foradat la canonada

Per ara es desconeixen les causes de l'incident, però tot apunta que una màquina agrícola que treballava a la vora de l'autopista hauria foradat la canonada, que va de les instal·lacions de l'empresa Inovyn a Martorell fins la petroquímica de Repsol a la Pobla de Mafumet (Tarragonès).

L'etilè no és un producte tòxic, però sí que és inflamable. Per això, un cop minimitzada la fuita i tancada l'aixeta, s'ha decidit cremar el producte que hi havia a l'interior des dels dos extrems de la canonada. També s'ha desplaçat una torxa de seguretat a la zona de la fuita per a cremar el producte que s'hagi escapat.

Sense ferits

L'incident ha obligat a desviar tots els vehicles en els dos sentits de la marxa a l'AP-7: concretament, la via està tallada entre les sortides 30 i 31 i ha provocat cues quilomètriques tant en direcció Barcelona com en sentit Tarragona.

La fuita, afortunadament, no ha provocat ferits.