Una malaltia, una infecció o la pèrdua progressiva de l'escolta posen en perill la capacitat auditiva dels gossos. Aquesta és sovint ignorada pels amos d'aquests animals que acaben patint greus problemes.

Un estudi ho posa de manifest

La doctora Kari Foss de la Universitat d'Illinois, als Estats Units, ha publicat un estudi a la revista Topics in Companion Animal Medicine on ha analitzat el comportament de tres gossos i se'ls va detectar pèrdua o sordesa definitiva depenent de l'exposició als sorolls que tenien.

Un gos no va recuperar audició, però va continuar treballant amb protocols ajustats utilitzant senyals de mà. Un altre, va ser tractat amb un complex de vitamines B, E i N i va recuperar audició dos mesos després. I un tercer no se li va detectar cap problema. Aquest estudi va concloure que els gossos de caça o els qui treballen amb la policia s'exposen a un major risc que ha de ser tractat.

Alguns símptomes

El que es fa evident de la sordera en els gossos és quan no donen resposta a les ordres que donem, dormen de forma perllongada, borden de forma exagerada o emeten sons poc habituals. D'aquesta manera miren de modular la falta d'oïda amb la seva pròpia veu. Podrà respondre d'estímuls però amb moltes més dificultats.

La pèrdua auditiva també pot derivar en d'altres problemes. La doctora Foss avisa que cal fer un seguiment i evitar a temps infeccions o pòlips que, si són tractats a temps, eviten greus conseqüències.