Alerta davant la pèrdua de milers de dècims del Sorteig Extraordinari d'Agost de la Loteria Nacional que se celebrarà el dissabte, 8 d'agost.

Perden milers de dècims del Sorteig Especial d'Estiu de la Loteria Nacional

En concret, Loterías y Apuestas del Estado ha extraviat 3.000 dècims del Sorteig Especial d'Estiu adjudicats a una administració de loteries de Càceres i altres dècims que anaven destinats a tres administracions de Burgos, segons publica el diari extremeny Hoy.

Décimo lotería sorteo extraordinario de agosto / Loterías y Apuestas del Estado

S'han perdut milers de dècims del Sorteig Especial d'Estiu de la Lotería Nacional / Loterías y Apuestas del Estado

Els 3.000 dècims s'haurien hagut de vendre a l'administració de loteries número 2 de Navalmoral de la Mata (Càceres) més coneguda amb el nom 'La Encina Mágica'. Segons Loterías y Apuestas del Estado, els hauria perdut l'empresa responsable del transport.

Les administracions de loteria afectades critiquen que des de l'organisme públic no se'ls dona cap solució.

Loterías ofereix jugar números similars

L'administració de loteries número 2 de Navalmoral de la Mata proposa anul·lar els dècims perduts i buscar una altra fórmula per emetre'ls de nou. Loterías, però, diu que no i es limita a oferir números similars amb les mateixes terminacions, tot això segons recull Hoy.

Administracion de loterías 'La Encina Mágica' Navalmoral de la Mata / Google Maps

Loterías y Apuestas del Estado ha perdut 3.000 dècims de Loteria Nacional de l'administració 'La Encina Mágica' de Navalmoral de la Mata / Google Maps

Fa 20 o 30 anys que juguen els mateixos números

El problema més gros és que la majoria de dècims que s'han perdut són de números abonats que cada setmana compren els mateixos clients des de fa 20 o 30 anys. Des de l'administració 'La Encina Mágica' es pregunten què passarà si toca un d'aquests números que, a més, també es distribuïen en bars de la zona on alguns clients també els compraven cada setmana.

Sorteo Lotería Nacional / RTVE_Loterías y Apuestas del Estado

Així se celebra el sorteig de la Loteria Nacional cada dissabte_RTVE_Loterías y Apuestas del Estado

L'administració de loteries afectada confia que Loterías y Apuestas del Estado trobarà una solució abans del 8 d'agost quan s'ha de celebrar el Sorteig Especial d'Estiu de la Loteria Nacional. 

De moment, segons el diari Hoy, els responsables d'aquesta administració preparen una llista amb el nom i el DNI dels clients que jugaven aquests números de manera fixa cada setmana per fer-la arribar a Loterías abans del sorteig. La llista es fa tant amb les dades dels clients que compraven els dècims a l'administració de loteries com amb els que els compraven en diferents bars de la zona.

L'Euromillones deixa un premi milionari a Catalunya

D'altra banda, en el sorteig de l'Euromillones del dimarts, 28 de juliol, ha aparegut una butlleta premiada amb un milió d'euros a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental).