Una parell de turistes que anaven passejant per la platja, van veure de lluny el que semblava un gran “bony a la sorra”. Quan es van acostar, el que realment tenien davant era un enorme peix amb una aparença tan estranya que el van comparar amb un “extraterrestre”.

L’estranya espècie marina estava a la desembocadura del riu Kennett, a la costa sud-oest de l’estat de Victòria, a Austràlia. El primer que el va veure de lluny va ser Tim Rothman, però no pensava que fos un peix, sinó com un “bony a la sorra”. Quan el va tenir de ben a prop, va explicar a diversos mitjans locals, es va adonar que sí, era una espècie marina, tan estranya que mai havia vist una cosa així anteriorment.

Pez luna / @cathrampton

L'enorme peix lluna que va veure la veterinària Cath Rampton a Austràlia, una espècie gegant / Instagram @cathrampton

Un peix lluna enorme

Quan la premsa es va fer ressò de la troballa, la veterinària Cath Rampton va explicar que ella i el seu marit (també veterinari) havien vist feia dies aquell estrany animal. Rampton assegura que es tracta d'un peix lluna ( Mola mola), que està considerat el peix ossi més pesat del món.

Cath Rampton explica al Daily Mail, que quan va veure el peix va quedar sorpresa per la seva grandària, segons ella mesurava més de dos metres de llarg, mai n’havien vist un igual. "Tinc entès que no és un espècimen molt gran. Crec que poden arribar a duplicar aquesta mida", assegura Rampton. Ella mateixa va compartir les fotografies que havia fet al seu compte d’Instagram.

Més de dues tones de pes i prop de tres metres de longitud

El peix lluna en realitat pot arribar a pesar més de dues tones i la seva longitud pot arribar als tres metres. Tot i la seva grandària, no suposen cap amenaça per a les persones i se'ls pot trobar en aigües tropicals i temperades de diverses parts de món: Nova Zelanda, la costa sud-est d'Austràlia, Sud-àfrica i el sud de Xile, bàsicament.

La majoria de peixos lluna, quan moren, acaben sent arrossegats fins la platja després de ser colpejats per grans vaixells o de consumir plàstics que confonen amb meduses.