El metge de família sevillà, Pedro Fernández Casado, de 66 anys, ha mort per Covid-19 aquest divendres a l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla. L'home va contagiar-se fa diverses setmanes i va haver d'ingressar fa vint dies a l'UCI del centre sevillà, on va empitjorar el seu estat de salut sense que els seus companys poguessin fer res per salvar-li la vida. Pedro estava a punt de jubilar-se.

Mor per coronavirus Pedro, un metge de família a punt de jubilar-se

Pedro Fernández Casado treballava a un centre de salut de la localitat sevillana de Coria i s'estava preparant per jubilar-se, però va contagiar-se de coronavirus i va morir. El Sindicado Médico de Sevilla ha redactat un comunicat plorant la pèrdua del facultatiu després de "deixar empremta com a metge i com a persona a localitats com Mairena del Alcor, La Rinconada i Almonte i deixar el record de la seva immensa humanitat i del seu amor per la nostra bella professió".

Trabajadores de un hospital en tiempos de coronavirus / PxHere

Mor Pedro, un metje de família de Sevilla / PxHere

El metge de família sevillà va enviduar poc després de néixer la seva filla, amb la qual vivia al barri sevillà de Los Remedios, segons recull ABC. 

4 doctors morts a Sevilla des de l'inici de la pandèmia

Amb la mort de Pedro ja són quatre els doctors sevillans morts per Covid-19 des de l'inici de la pandèmia. El cas més recent és la defunció del traumatòleg Gabriel Castell, també a l'Hospital Virgen del Rocío, el passat 7 de novembre.

Abans, un altre traumatòleg de 64 anys, José Manuel Muñoz, va morir a finals d'octubre a l'Hospital Quirónsalud Sagrado Corazón de Sevilla, després d'una inesperada i fulminant resposta antiinflamatòria (la coneguda «tempesta de citoquines», associada a algunes persones amb Covid-19).

El primer cas va ocórrer durant la primera onada de la pandèmia, el passat 24 d'abril. El doctor Joaquín García Montalban va morir als 65 anys i va ser el primer professional de la medicina en actiu que moria a causa de la Covid-19 a Sevilla.