Richard Huckle, un pederasta britànic de 33 anys empresonat per haver abusat d'incomptables menors a Malàisia, ha aparegut mort a punyalades a la seva cel·la en una presó de York, a Anglaterra.

Huckle, natural d'Ashford, a Kent, havia abusat de més de 200 nens després de fer-se passar per treballador voluntari. L'home va ser condemnat el 2016 a 22 cadenes perpètues després de declarar-se culpable de 71 càrrecs d'abús sexual a nens d'entre sis mesos i 12 anys entre 2006 i 2014.

Pel que sembla, el pederasta va ser apunyalat diverses vegades a la seva cel·la diumenge passat a la presó de Full Sutton en el transcurs d'un incident que els agents tracten com a "sospitós".

Més de 20.000 arxius de pornografia infantil

Durant el procés judicial que va culminar amb el seu empresonament el 2016, es van trobar a l'ordinador d'Huckle més de 20.000 fotografies i vídeos en els quals se li veia cometent els abusos, un contingut que va compartir amb altres pederastes de tot el món|tothom mitjançant la "internet fosca".

Els investigadors van detectar que en el moment de la seva detenció, el 2014, Huckle, que va treballar com a fotògraf autònom, estava elaborant un "manual del pedòfil" que pensava divulgar online. Al final del procés judicial, el jutge Peter Rook va afirmar que la sentència d'Huckle era un reflex de "l'abominació pública" que va suposar la seva "campanya" de violacions.

"És molt estrany que un jutge hagi de sentenciar ofenses sexuals comeses per una sola persona de tal magnitud", va apuntar el magistrat. L'home, que es presentava com a cristià practicant i va visitar Malàisia per primera vegada quan tenia 18 o 19 anys, va ser detingut a l'aeroport britànic de Gatwick per efectius de l'Agència Nacional del Crim el desembre de 2014, després de rebre un avís de les autoritats australianes.