EN DIRECTE: Barça - Lió: seguim les aficions ultres en la prèvia del partit de Champions a Barcelona

Aquest dimecres se celebra a Barcelona la tornada dels vuitens de final de la Champions entre el Futbol Club Barcelona i l'Olympique de Lió, un partit al Camp Nou considerat per al UEFA d'alt risc per la proximitat entre les dues ciutats i la conflictivitat dels grups ultres dels dos equips.

Els Mossos d'Esquadra han preparat un operatiu policial d'alt nivell per donar seguretat davant de l'arribada de 4.500 aficionats francesos a Barcelona i també pendents del ressorgiment dels Boixos Nois, la facció ultra de l'afició blau-grana. Just en el partit d'anada d'aquesta eliminatòria els Boixos Nois van protagonitzar incidents a Lió abans del partit.

S'espera l'arribada de 4.500 aficionats francesos

La policia activarà des de primera hora d'aquest matí de dimecres un ampli dispositiu amb efectius d'ordre públic i de seguretat ciutadana també amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de la ciutat i Transports Metropolitans. Els dos punts calents que els Mossos tenen previstos reforçar amb presència policial són el centre de la ciutat, on es reuniran els aficionats francesos que arribaran amb bus i que estaran passejant i consumint alcohol fins a l'hora del partit, i la zona del Camp Nou, l'estadi del FC Barcelona.

Concentració de radicals a Sants

Un dels punts calents de la jornada serà la plaça d’Osca, al districte de Sants; els aficionats més violents del Lió, els Bad Gones, s’han convocat a les 13.30 hores per fer una prèvia del partit i escalfar l’ambient. Està previst que els Mossos despleguin un important dispositiu d’ordre públic. Aquest grup està considerat violent i grups d’esquerra del barri de Sants ja han convocat protestes per evitar aquesta concentració. Un mal de cap més davant d’un partit d’alt risc.

Furgonetes de la BRIMO dels Mossos es desplegaran a la zona de les Rambles de Barcelona per evitar que els aficionats de l'Olympique de Lió generin disturbis al centre de la ciutat. Els serveis d'informació de la policia catalana, en col·laboració amb la policia espanyola i la francesa, tenen detectats els grupuscles violents i saben quan arribaran a la capital de Catalunya. La presència d'agents augmentarà amb el pas del temps i si augmenta la conflictivitat al centre.

El dispositiu també preveu punts de control i prevenció a les àrees de servei de l'AP-7 tenint en compte que una part dels aficionats viatgen des de França en autocars. En el cas de l'aeroport es manté un dispositiu de seguretat davant l'arribada dels vols amb aficionats francesos.

Cap al Camp Nou amb Metro

Quan sí que hi haurà més policia serà a primera hora de la tarda quan està previst que els aficionats francesos baixin fins a la zona de Drassanes i allà, amb l'L3 del Metro, es desplacin fins a la zona del Camp Nou. Agents d'ordre públic de la policia catalana es desplegaran a les estacions per evitar aldarulls i acompanyaran als aficionats més radicals fins que siguin a l'interior del Camp Nou.

Per tal de garantir una entrada al camp sense incidències i ordenada, s'obriran portes a l'afició contrària, cap a les 18.30 hores, i per la resta d'aficionats a les 19.30 hores. Els visitants, que aniran amb entrades nominals, accediran per l'accés 21 i s'ubicaran a la tercera graderia, lloc habitual on es troben els aficionats de l'equip visitant en aquest tipus de partits. En aquest punt de l'accés 21, efectius de seguretat privada amb el suport dels Mossos d'Esquadra efectuaran escorcolls estrictes a totes les persones que accedeixin al camp i a la resta d'accessos es faran els habituals controls.

Els Boixos Nois guanyen força

No es vol que es repeteixin els aldarulls del darrer Barça-Madrid ni els incidents que van protagonitzar els Boixos Nois a Lió en el partit d'anada. Els Mossos d'Esquadra i els seus serveis d'intel·ligència centraran també esforços a vigilar aquests grups d'aficionats ultres del FC Barcelona. L'operatiu d'aquest dimecres preveu controls a les zones on els aficionats radicals del Barça s'hi concentren abans del partit, uns controls que es reforçaran amb agents d'ordre públic també per evitar incidents.

bodegon mossos brimo boixosnois - guillem rs

Imatge del material confiscat pels Mossos. CME

Els especialistes de la policia catalana en la lluita contra els grups violents vinculats a l'esport pateixen, des dels darrers mesos, per la recuperació de força que han experimentat els grups com els Boixos Nois i la seva branca de més joves, Cachorros. Segons les dades de les quals disposa Interior, els Boixos tindrien un volum d'un centenar de membres i la facció més juvenil una cinquantena. Els dos grups mostren simbologia de les dues organitzacions en els seguiments que s'han fet darrerament i es creu que poden ser de caràcter violent.

boixos nois barça

Boixos Nois i Cachorros a l'exterior del bar La Jarra, al costat del Camp Nou.

Punys americans, defenses extensibles i rocs

Just aquest dissabte, abans del partit entre el FC Barcelona i el Rayo Vallecano, i en previsió de possibles aldarulls entre els Boixos Nois i els Bukaneros, els Mossos d'Esquadra van assaltar el bar on es reuneixen els radicals del Barça, La Jarra, just davant del Camp Nou i es van fer amb un arsenal d'armes. Agents de la BRIMO dels Mossos van trobar en l'escorcoll als integrants dels dos grupuscles diversos pals, porres, punys americans, armes blanques, sacs plens de pedres i maons.