Una dona ha tingut fills per primera vegada: dues nenes bessones. Una notícia que ho no seria si no fos per l’edat de la dona: 73 anys, la mare més vella del món.

Mangayamma Yaramati, a l’estat indi d’Andhra Pradesh, va donar a llum aquest dijous al matí a dues nenes després d’anys intentant-ho amb el seu marit - tot i que feia 30 anys que tenia la menopausa - fins que van recórrer a la fecundació in vitro. Les nenes van néixer per cesària, l’habitual en casos com aquest. “Tant la mare com les nenes estan bé”, asseguren els metges.

El pare, ingressat per un infart

El pare, Sitirama Rajarao, és encara més vell: té 82 anys, i ha assegurat que “estem increïblement feliços”. Tot i això, poques hores després del naixement de les seves primogènites l’home va patir un infart i va haver de ser ingressat.

Una tendència a l’alça

Segons sembla, a l'Índia cada vegada hi ha més dones que se sotmeten a tractaments de fertilitat amb més edat. Fa pocs anys, una altra dona de 70 anys va tenir un nen per primer cop. Darrere d’aquesta tendència, segons sembla, hi ha l’estigma de les parelles sense fills. “M’anomenaven ‘la senyora sense nens’”, ha assegurat Yaramati.

pares mes vells mon

El pare, de 82 anys, i la mare, de 73, porten més de 50 anys casats

Donada l’avançada edat de tots dos progenitors, la pregunta que més se’ls ha fet aquest dies és evident: qui tindrà cura de les nenes si els passa alguna cosa. La resposta és poc pragmàtica: “no està en les nostres mans, el que passi, passarà: tot és a les mans de Déu”.

Precedents a Espanya

A l’estat també hi ha hagut casos de mares a una edat molt avançada. Carmen Bouzada, una dona de Cadis, té el rècord: va tenir dos nens bessons, Christian i Pau, el 2006, quan ella tenia 67 anys i després de mentir sobre la seva edat en una clínica de fertilitat nord-americana.

La dona, que es va convertir en una ferma defensora dels pares d’edat avançada, va morir dos anys i mig després de tenir les criatures per un càncer d’ovaris. Un nebot de la dona es va fer càrrec de les criatures.

Una altra dona gallega, la metgessa Lina Álvarez, va tenir una nena als 62 anys després d'assegurar-li al seu ginecòleg que en tenia deu menys.