Els pares d'una nena de 5 anys greument discapacitada han guanyat una batalla legal davant del Tribunal Superior i podran dur-la a Itàlia per rebre tractament. Tafida Raqeeb era una nena sana de quatre anys fins que un vas sanguini al seu cervell va explotar el 9 de febrer d'aquest any, la qual cosa va portar els metges a donar-li només 24 hores de vida.

Els especialistes que atenen Tafida al Royal London Hospital, a l'est de Londres, han assegurat que un tractament addicional seria inútil perquè la nena té fet malbé el cervell de forma permanent, està en un estat mínimament conscient i no té possibilitats de recuperació.

Els pares volen que se li continuï brindant suport vital a la nena

 

Els pares de Tafida, Shelina Begum i Mohammed Raqeeb, que viuen a Newham, a l'est de Londres, volen que els metges continuïn brindant tractament de suport vital a la nena fins que sigui diagnosticada amb mort cerebral.

Tafida, que té antecedents britànics-bengalís, és d'una família musulmana i la llei islàmica només permet que Déu posi fi a la vida. Els especialistes del Royal London Hospital a Whitechapel, pel seu costat, afirmen que el dany és permanent i que no hi ha possibilitat de recuperació, informa Mirror.

"Estem encantats amb la decisió"

La Sra. Begum, de 39 anys, i el Sr. Raqeeb, de 45 anys, van escoltar com el jutge va dictaminar que Tafida podia ser traslladada a Itàlia. "Estem encantats amb la decisió", ha dit Raqeeb. L'advocat que els representa ha expressat que ha estat un "enorme alleujament" per a ells.

Els caps de Barts Health NHS Trust, que administren l'hospital Royal London, li havien demanat el jutge que dictaminés suspendre el tractament de suport vital perquè és el millor per a Tafida. D'altra banda, els advocats que representen Tafida li havien demanat que dictaminés que pogués ser traslladada a Itàlia.

El jutge ha sentenciat que puguin traslladar la menor a Itàlia

 

El jutge MacDonald va escoltar com Tafida va despertar els seus pares en les primeres hores de febrer queixant-se d'un mal de cap. Es va desplomar poc després i els metges van descobrir que els vasos sanguinis del seu cervell estaven enredats i s'havien trencat.

El pare de la nena explica que fonts de l'hospital els van dir que "no podien continuar amb el seu tractament". "Acabarem això aquí, ens agradaria que ho acceptessis. Li traurem els tubs i això és tot. Si no estàs d'acord, et portarem als tribunals", afirma que li van dir. El jutge MacDonald els ha desitjat el millor a Tafida i els seus pares.