Una parella ha estat detinguda aquest dijous per abandonar els seus quatre fills menors d'edat a València. La dona i l'home -de 36 i 46 anys respectivament i els dos amb antecedents policials- estan sent investigats com a autors d'un delicte d'abandonament de menors. La policia va localitzar la mare inconscient al carrer al costat del carro del fill més petit, mentre que els altres tres petits van ser localitzats a casa de la seva exparella sols.

Inconscient

Segons explica la Jefatura Superior de Policía en un comunicat, els fets es van produir cap a les dues de la matinada quan els agents que realitzaven tasques de prevenció van ser alertats per la Sala del 091 perquè es dirigissin al carrer Villanueva de Castellón del districte de Trànsits a València, on pel que sembla hi havia un carro de nadó i una dona inconscient al costat. Ràpidament la patrulla va acudir al lloc, on van localitzar el carro amb un nadó dormint al seu interior i, a escassos metres, una dona a terra, inconscient.

Després d'intentar despertar-la diverses vegades, els policies van sol·licitar suport sanitari, moment en el qual la dona va reaccionar, es va incorporar i es va posar a caminar per abandonar el lloc. Els policies van aturar-la i li van preguntar pel nadó, manifestant ella que el nen no era seu. La patrulla va comprovar que la dona portava a la seva bossa la documentació del menor, moment en què va reconèixer ser la mare, per la qual cosa els agents la van detenir com a presumpta autora d'un delicte d'abandonament de menor.

Sols a casa

Per evitar ingressar el nen en un centre, els agents van intentar localitzar la seva exparella, que tenia els seus altres tres fills menors, i aconseguint trobar la filla gran, una nena de 10 anys, que va manifestar estar sola a casa amb els seus germans. Davant d'aquests fets, els agents van anar al domicili on van localitzar als menors i van informar a la Fiscalia de Menors de la situació i de l'ingrés dels quatre nens en un centre de menors.

Finalment, van localitzar el pare, que va ser detingut també com a presumpte autor d'un delicte d'abandonament de menors. Els arrestats, amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.