Jolie King i Mark Firkin es trobaven en parador desconegut des del juny passat. Aquesta parella de bloguers australians portava dos anys viatjant pel món i compartint la seva experiència amb els milers de seguidors que tenien a les diferents xarxes socials, quan de sobte van desaparèixer del mapa d'Internet. El seu rastre es va perdre mentre creuaven el Pakistan a bord del seu tot terreny i fins aquest dimecres el seu parador era un veritable misteri. Una periodista d'un mitjà de comunicació persa ha confirmat que la parella està reclosa a la presó iraniana d'Evin després de ser arrestats per utilitzar un dron sense permís.

Ocults

Segons ha informat Pouria Zeraati, editora en cap de Manoto News, els dos ciutadans australians van ser detinguts el juny passat a prop de Teheran, quan estaven fent volar un dron sense haver obtingut el permís necessari. Segons Zeraati, la identitat dels arrestats havia estat oculta fins aquesta setmana ja que el govern de l'Iran no havia reconegut de manera oficial la detenció de dos turistes estrangers, malgrat que ambdós portaven a sobre els passaports australians.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New episode now live on YouTube! Check it out through the link on our profile! 👍🏼🚐🇵🇰 . This was our first camp spot in Kyrgyzstan. Apart from the massive landscape, countless horses, and a few screaming marmots we felt pretty isolated. . The warm hospitality we received in Pakistan continued to deliver though. A local Shepard, (who spoke zero English) rode up on his horse, got off, then offered his horse to go for a ride. Jolie went for a spin then with nothing but a smile and a wave he rode off down the valley with two of his mates who had also arrived. . . . . . . . . . . . #kyrgyzstan #overland #vanlife #roadtrip #expedition #vlog #troopy #4wd #landcruiser #youtube #toyota #troopcarrier #cnntravel #mountain #bbctravel #4x4 #travellingthroughtheworld #projectvanlife #horse #overlandjournal #hdj78r #camperlifestyle #expeditionportal #iamtb #naryn #nature #naturekyrgyzstan #kyrgznature #discoverkyrgyzstan #narynregion

A post shared by T.W.O - The Way Overland (@thewayoverland) on

Tortures i amenaces

La parella de bloguers espera ara la celebració del judici reclosa a la presó d'Evin, el mateix centre penitenciari en el qual va passar gairebé dos anys el periodista del Washington Post Jason Rezaian, que va denunciar haver estat víctima de tortures i amenaces constants dels funcionaris. Segons assenyala Amnistia Internacional, les autoritats iranianes serien responsables de la mort de centenars de presos executats cada any a les seves presons.

Aquest contratemps ha frenat en sec el projecte que Jolie King i Mark Firkin havien començat el juliol del 2017, quan ambdós van deixar les seves respectives feines i van emprendre un viatge al voltant del món. Així va néixer The Way Overland, el nom sota el qual els arrestats compartien amb els seus seguidors la seva experiència a través de perfils en plataformes com Youtube o xarxes socials com Facebook o Instagram. La seva travessia estava en part finançada per les donacions que rebien en una pàgina que havien creat a Patreon.