El noi de 16 anys que va llançar el seu fill al riu Besòs es va emportar el nadó enganyant la mare. El pare de la criatura va assegurar a la seva parella que anava a deixar al petit a serveis socials perquè ells se'n fessin càrrec. Tanmateix, en comptes de portar el nounat a algun dels punts repartits per tota la ciutat, el jove es va dirigir a una de les vores del Besòs i després d'endinsar-se poc més de cinc metres entre la bardissa, va deixar el nadó en una zona d'espessos canyissars. Segons aquesta nova informació recollida per Informativos Telecinco, la mare mai no va donar el consentiment perquè es desfés del fill d'ambdós, motiu pel qual la noia no està acusada d'un delicte d'assassinat com la seva parella.

Matolls i canyes

La notícia saltava aquest migdia després de més de 72 hores d'intensa recerca. Miki, un gos de la unitat canina dels Mossos d'Esquadra, trobava el cos sense vida del nadó entre les canyes d'una de les vores del riu, molt a prop d'on havien vist al pare intentant-ho enterrar. El cos estava flanquejat per cinc metres de matolls i canyes, motiu pel qual han estat essencials els treballs de desforestació que s'han iniciat aquest divendres al matí a primera hora. Una vegada realitzades les primeres comprovacions, els agents de l'equip científic han confirmat que es tractava del cadàver del petit.

La criatura naixia dilluns passat a l'habitació llogada d'un hotel del barri de Collblanc (L'Hospitalet de Llobregat). Els pares -ambdós de 16 anys- havien aconseguit mantenir l'embaràs en secret, sense que les famílies se n'adonessin o tinguessin cap sospita. Després de donar a llum, el progenitor del petit decidia emportar-se el seu fill de l'allotjament i el deixava entre canyars en una de les vores del riu Besòs, al seu pas per Sant Adrià de Besòs.

Engany

El jove es desfeia del nadó sense el consentiment de la mare. A ella li va assegurar que anava a deixar el seu fill en una de les oficines que els serveis socials tenen repartides per tota la ciutat. La va enganyar, va llançar la criatura al riu i -després d'inventar-se que havia estat víctima d'un robatori com a coartada- va acabar confessant els fets a comissaria. La investigació dels Mossos d'Esquadra -que sembla apuntar en la mateixa línia que la fiscalia- imputen al jove un delicte d'assassinat, motiu pel qual ja ha passat dues nits en un centre de menors en règim tancat, i deixen fora de la causa la mare del petit, que continua en llibertat.