Són poques les hores que falten perquè José Enrique Abuín Gey, àlies 'El Chicle' i únic processat pel crim de la jove Diana Quer, se senti al banc dels acusats per respondre d'aquests fets en una vista oral que arriba precedida d'un intercanvi de denúncies entre els pares de la víctima.

Serà dimarts 29 d'octubre quan l'autor confés de la mort d'aquesta madrilenya comparegui davant del jutge per prestar declaració davant d'un jurat popular, que serà l'encarregat d'emetre un veredicte. Hores abans que arrenqui el procés, el pare de Diana Quer, José Carlos Quer, ha volgut dedicar unes paraules a la seva filla a través del seu compte de Twitter. "El judici no et farà justícia perquè cap condemna et tornarà la vida", ha escrit.

El judici discorrerà en una sala que l'encausat ja coneix ja que és la mateixa en la qual va comparèixer el mes d'abril passat per l'intent de rapte d'una jove de Boiro (La Corunya) el desembre del 2017, uns fets que van ser els que van precipitar la seva detenció com a sospitós del crim de Diana Quer.

Per aquest cas, 'El Chicle' va ser condemnat a cinc anys i un mes de presó pels delictes de detenció il·legal consumat, i agressió sexual en grau de temptativa. Ara, en aquest nou procés, la jornada de dimarts serà d'especial rellevància per a la família de la víctima mortal, ja que serà el mateix dia en què els seus pares, Juan Carlos Quer i Diana López-Pinel, enfrontats en els últims temps per acusacions de presumptes maltractaments i denúncies falses, prestin declaració com a testimonis.

EuropaPress 2055610 José Enrique Abuín (davant dels agents de Policia Nacional) conegut com 'el xiclet' (assassí confés de Diana Quer) se senti a l'Audiència Provincial d'A Coruña per ser ju

José Enrique Abuín davant dels agents de Policia Nacional a l'Audiència Provincial / Europa Press

50 testimonis i 40 pèrits

Durant les jornades compreses entre el 30 d'octubre i el 8 de novembre, desfilaran pels jutjats compostel·lans més de 50 testimonis i 40 pèrits que intentaran donar llum als fets que van tenir lloc l'agost del 2016. Segons s'estima, serà la setmana de l'11 de novembre quan se li faci lliurament al jurat de l'objecte de veredicte, després de la qual cosa s'iniciarà el període de deliberació a fi d'emetre un posicionament.

Abuín Gey, intern en la presó de Mansilla de las Mulas, a Lleó, però traslladat fa setmanes al centre penitenciari de Teixeiro per facilitar la seva assistència al judici a la capital gallega, haurà de respondre davant de la Justícia per la presumpta comissió dels delictes d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, detenció il·legal i agressió sexual.

Descobrir si Diana va patir agressió sexual

Precisament, dilucidar si Diana Quer va patir una agressió sexual, com defensen Fiscalia i acusació particular, serà un dels punts clau de la vista oral ja que aquesta circumstància es precisa perquè, juntament amb delicte d'assassinat, José Enrique Abuín sigui condemnat a la pena de presó permanent revisable, la que demanen per a ell la família de la víctima i el Ministeri Fiscal.

Diana Quer va sortir el 22 d'agost del 2016 a una festa en A Pobra do Caramiñal (La Corunya), on estiuejava amb la seva mare, Diana, i la seva germana petita, Valeria, romeria de la qual mai no va tornar. El seu cadàver es va trobar al pou d'una antiga fàbrica de gasoses el 31 de desembre del 2017. El seu cos portava allà 500 dies.

EuropaPress

Imatge de pantalla de l'Audiència Provincial de La Corunya de la declaració de José Enrique Abuín / Europa Press

L'acusat va confessar el lloc on va amagar el cadàver

A 'El Chicle' se'l jutjarà per suposadament haver abordat la jove de matinada quan ella es dirigia a la casa en què s'allotjava al Passeig Areal. També per introduir-la valent-se de la força al maleter del seu vehicle per a, tot seguit, subjectar-la amb unes brides, emmordassar-la amb cinta adhesiva i llançar el seu mòbil en sobrepassar el pont sobre la ria a l'altura del lloc de Taragoña.

Una vegada capturat, 'El Chicle' va conduir els investigadors al lloc del cadàver

 

Les indagacions apunten que, després d'arribar a una nau industrial abandonada situada al lloc d'Asados, a Rianxo, molt a prop de l'habitatge que habiten els pares d'Abuín Gey, amb la noia lligada, sotmesa i terroritzada, l'hauria violat.

Ja posteriorment, l'hauria estrangulat i llançat el cos a un pou ple d'aigua per a, passats uns dies, enfonsar-lo amb uns blocs a fi d'evitar que emergís. Una vegada es va veure capturat, va conduir ell mateix els investigadors a aquest lloc, fet indispensable per trobar el cadàver.

EuropaPress 2011955 El pare de Diana Quer Juan Carlos Quer entrant al Congrés dels Diputats on lliurarà més de tres milions de firmes per a la no-derogació de la Presó Permanent Revisable

El pare de Diana Quer lliura al Congrés tres milions de firmes per a la no-derogació de la Presó Permanent Revisable / Europa Press