L'home acusat d'abusar sexualment durant quatre anys i de forma continuada de la seva filla adoptiva serà condemnat a vuit anys i mig de presó, segons s'ha acordat en el judici celebrat aquest dilluns. 

"Vaig fer el que ella volia"

L'home ha admès els fets tot i que assegura que va fer "el que ella volia". "No vaig ser jo qui va provocar la situació, ni molt menys", ha dit durant l'interrogatori i ha demanat disculpes a la societat i "a qui procedeixi". "Entenc que no té perdó de Déu", ha dit en acabar la vista que s'ha celebrat a la Secció Tercera de l'Audiència Provincial de Cantàbria i que ha quedat vista per a sentència.

Amenaçava la seva filla dient-li "no ho pots dir a ningú perquè si no, trencaràs la família"

Segons el ministeri públic, l'home aconseguia que la menor accedís als contactes "dient-li que tenien una relació molt especial i que no ho podia dir a ningú perquè si no, trencaria la família, saben que per a la petita tenir una família era molt important tenint en compte que no n'havia tingut cap abans de ser adoptada". 

Penetració vaginal

A preguntes del fiscal i de l'acusació particular, l'home ha reconegut tots els fets. Segons ha explicat, va adoptar la nena amb nou anys i va iniciar els tocaments a partir de quan en tenia tretze i més endavant va mantenir relacions sexuals completes, amb penetració vaginal, fins que va fer 17 anys.

Segons l'home, va deixar de violar-la quan li va dir "Papi,  ja no vull mantenir relacions amb tu" i aleshores "es va acabar"

L'home també ha assegurat que va deixar de violar-la quan la seva filla "li va dir textualment: 'Papi, ja no vull mantenir relacions amb tu'", i aleshores "es va acabar", diu l'home. "Vaig fer el que ella va voler, no vaig ser jo qui va provocar la situació, ni molt menys". 

Abans d'acabar, l'home ha demanat perdó a la societat, al jutjat i "a qui procedeixi per tot el que he fet", "me'n penedeixo total i absolutament", ha assegurat. "Entenc que no té perdó de Déu" diu l'home que també ha manifestat que no només ha perdut la seva família, fills i amics sinó que també ha perdut una cosa "més important que tot això", com és "la llibertat".

"Estic mort"

En aquest sentit ha indicat que, quan surti de la presó, tindrà gairebé 80 anys. "Estic mort", ha manifestat. Sobre la pena imposada, considera que els deu anys de llibertat vigilada li semblen "una barbaritat", ja que quan compleixi la condemna marxarà de Cantàbria i no tornarà. A més, reconeix que necessita teràpia, que ja ha demanat al centre penitenciari d'El Dueso on està en presó preventiva però haurà d'esperar uns 14 mesos per començar-la.

Tractament psicològic

En la vista també s'ha practicat la prova pericial, amb la declaració de forenses i psicòlegs que han atès la víctima, i que han coincidit en que té estrès posttraumàtic en grau alt, "totalment compatible" amb persones que han patit abús o violència sexual.

Segons han apuntat, el relat de la víctima sobre els fets és "coherent" i detallat però "difícil i amb alguns salts" degut a que hi ha moments que no vol recordar i que li costa descriure. La noia està en tractament psicològic des del febrer de l'any passat.

Vuit anys i mig de presó

En la sessió, en la que també ha declarat la víctima a porta tancada i els pèrits, el fiscal ha rebaixat la pena inicial de dotze anys i sis mesos de presó a vuit anys i mig, als que se sumen 18 anys de prohibició d'apropar-se o comunicar-se amb la jove i 10 més de llibertat vigilada. A més, haurà d'indemnitzar la seva filla amb 75.000 euros pels danys causats.

Tant l'acusació particular com la defensa s'han adherit a les modificacions de la Fiscalia que considera que els fets constitueixen un delicte continuat d'abusos sexuals amb accés carnal i agreujat per la vulnerabilitat de la víctima i amb abús de superioritat.