La Policia Foral de Navarra ha detingut un home a Olaz després de rebre diverses trucades que alertaven que un home anava caminant per la carretera amb un rifle amb mira telescòpica.

Quan els policies van arribar al lloc van trobar un vehicle i a l'interior hi havia un veí de Huarte que ja acumulava diverses sancions administratives per portar armes sense permís.

El fusell estava carregat i sense funda

A la part de darrere del cotxe hi van trobar l'arma que els ciutadans havien vist. El fusell estava carregat i sense funda. L'arma que va poder confiscar la policia és una carabina d'aire comprimit, classificada segons el Reglament d'Armes, com de categoria quarta.

Els policies van veure que l'home no presentava les seves millors condicions i li van fer les proves d'alcohol i drogues. Va donar positiu a les dues. Havia fumat cànnabis i superava la taxa permesa d'alcohol per conduir. En l'escorcoll del cotxe es van trobar diverses ampolles d'alcohol i també drogues.

Ja havia disparat contra uns menors

El mateix home detingut va ser denunciat dies abans quan va disparar amb l'arma contra un grup de joves en un poble del costat.

Diversos nois van presentar-se a un centre sanitari de la zona amb ferides d'aquesta arma. Les gestions d'investigació posteriors van permetre relacionar l'home detingut a Olaz amb les lesions sofertes pels menors per balins.