Almenys quatre persones han mort a Berlín quan un cotxe de grans dimensions ha pujat a la vorera i ha atropellat els vianants. Quatre persones, entre les quals un bebè i la seva àvia, han mort.

Els fets han passat sobre les set de la tarda al centre de la ciutat. Segons les autoritats alemanyes, un cotxe SUV de la marca Porsche que circulava a gran velocitat ha pujat a la vorera a la cruïlla dels carrers Invalidenstrasse i Ackerstrasse, al centre de la ciutat, i ha atropellat diverses persones, entre les quals hi ha un bebè.

La policia i els bombers han descartat qualsevol vinculació terrorista i ha assegurat que es tracta d'un "greu accident de circulació".

També han resultat ferits el conductor del cotxe i els seus dos acompanyants, un dels quals és una nena de 4 anys, tot i que no es descarta que hi hagi més ferits que hagin caigut a una rasa d'obres que hi ha a la vora. Els bombers asseguren que l'escena és "terrorífica".

berlin accident a

L'accident ha obligat a fer un gran desplegament dels serveis d'emergència

Tot apunta que un excés de velocitat hauria fet perdre el control al conductor. L'accident ha obligat a mobilitzar una quarantena de bombers i efectius dels serveis d'emergència. Els dos carrers s'han hagut de tallar al trànsit i s'han desviat autobusos i tramvies.

Tot i que la policia ha descartat ràpidament una motivació terrorista, s'han viscut escenes de pànic: la població té molt fresc l'atemptat del desembre del 2016, quan un terrorista jihadista va arrasar, amb un camió, un mercat de Nadal. Hi va haver 12 morts.