La Guàrdia Civil investiga una noia de 25 anys després de trobar-li dins la maleta dos exemplars de pangolí, l'animal transmissor del letal coronavirus que ja ha matat més de 2.000 persones

De Guinea Equatorial a Almeria

La noia, veïna de Roquetas de Mar (Almeria), havia facturat els dos animals des de Malbo, a Guinea Equatorial, fins a Madrid, després de fer escala al Marroc. Allà, la maleta va ser extraviada, de manera que la noia no va poder facturar l'equipatge quan va embarcar per volar cap a Almeria.

Els agents de la Guàrdia Civil van intervenir la maleta durant un dels controls fiscals que es realitzen en un magatzem d'equipatge extraviat i que la seva propietària havia reclamat. 

En estat de descomposició

Un cop localitzada la maleta i després que la noia assenyalés que no tenia res a declarar, els agents van efectuar la inspecció i van trobar a l'interior els dos pangolins morts. Estaven embolicats en plàstic i amagats entre la roba. Els havien tret les vísceres i tenien marques a la pell, senyal que els hi havien extret l'armadura en forma d'escates.

Pangolines interceptados / Europa Press

Les restes dels dos pangolins trobats dins la maleta / Europa Press

Posteriorment es va fer als dos pangolins un reconeixement més exhaustiu a través de Sanitat Animal i del Servei d'inspecció, vigilància i regulació de comerç exterior.

Doble delicte

Ara la Guàrdia Civil investiga la noia de Roquetas de Mar com a presumpta autora d'un delicte relacionat amb la flora i fauna i un altre per tràfic il·legal d'espècies protegides o en perill d'extinció.

Mentrestant, les restes dels dos pangolins han quedat dipositats a la duana, a causa del seu estat de descomposició i com a mesura de precaució per les possibles malalties que puguin tenir.

Espècie protegida en perill d'extinció

El pangolí està catalogat en el grup dels animals en perill d'extinció ja que és una de les espècies més demandades pel valor que tenen les seves escates en el mercat il·legal. És per això que està recollida en el Conveni Internacional d'Espècies Amenaçades (CITES).

Transmissor de coronavirus

Recentment, un grup d'investigadors de la Universitat Agrícola de l'Sud de la Xina va descobrir que el pangolí podria ser l'espècie transmissora del coranvirus.

Última hora sobre el Coronavirus en directe