Sempre és bona hora per berenar, sigui l'hora del dia que sigui. Però no tot és bo per berenar. El nutricionista Julio Basulto ha publicat una imatge a les xarxes socials que ha encès totes les alarmes: una palmera de xocolata que pesa gairebé mig quilo i té 2.300 calories.

Bomba calòrica: 2.300 calories per palmera

Sense haver-ne tastat el gust, que potser és bo, el que sí que està clar és que el total de calories és una real bomba. Cada persona humana, durant el dia, necessita entre 1.800 i 2.200 quilocalories si és una dona i 2.200 i 2.700 si és un home.

Amb aquesta palmera de xocolata que fabrica Dulces Olmedo Garcia per diferents supermercats espanyols porta gairebé tota la necessitat calòrica d'un dia.

Palmera Chocolate Calorias

L'etiqueta de la palmera de xocolata-bomba, de 2.300 calories / GRS

Problemes per entendre l'etiqueta de la palmera

L'etiqueta del producte no és massa clara i pot generar dubtes, tal com també denuncia Basulto. Consta, a l'etiqueta, tal com ha pogut comprovar ElCaso.cat, 100 grams de palmera equivalen a 541 calories, per tant, si pesa gairebé mig quilo, estem parlant de 2.300 calories.

Si bé la dosi diària de calories estarà completa, no només de palmeres -o "ulleres", a alguns supermercats de Catalunya- pot viure l'home. Basulto, en un viral fil de Twitter, assegura que aquesta és la mostra del que es coneix popularment com "menjar escombraries". I també fa una interessant reflexió: aquesta palmera es pot trobar en famosos supermercats per poc més d'1,50 euros.

Palmera Chocolate Olmedo Calorias

La famosa palmera de xocolata que porta 2.300 calories: una bomba, segons el nutricionista Basulto / GRS

Impost al menjar escombraries?

El Govern de la Generalitat de Catalunya va imposar un recàrrec tributari a les begudes ensucrades, fent-los així una mica més cars i poden recaptar més diners, tenint en compte el mal que generen entre la població i que després caldrà donar-hi resposta des del sistema de salut públic.

Els comentaris de Basulto han generat centenars de respostes: entre d'altres, gent que demana il·legalitzar aquest tipus de productes de pastisseria o carregar un impost més gran.