L'Audiència Provincial de Gijón ha condemnat un home a indemnitzar amb 10.000 euros la seva exnòvia per encomanar-li l'hepatitis B per considerar provat que coneixia que era portador del virus i no va alertar la seva parella ni va prendre mesures per evitar la transmissió.

El jutge ha tingut en compte els danys corporals soferts (dos dies d'hospitalització i 141 dies de baixa laboral), i que la dona "va patir ansietat, sotsobre i estrès, tant pel temor de poder encomanar a altres persones, com pel possible rebuig social que la malaltia generés, com també pel propi fet que qui li encomana és la persona amb la qual manté una relació sentimental", informa El Comercio.

El jutge considera provat que l'home coneixia que era portador del virus i no va alertar la seva parella

 

La dona va aconseguir provar que va ser encomanada durant el temps que va mantenir una relació sentimental amb el processat, des de l'1 de novembre fins al 31 d'abril del 2017. L'acusat va recórrer la sentència al·legant que la relació amb la dona "no era estable ni formal" i que la dona "és una persona adulta, responsable de no evitar els riscos d'un possible contagi, la qual cosa determinaria, en el seu cas, una culpa compartida".

El tribunal, basat en la documental mèdica, ha resolt que l'home és "portador crònic actiu", per la qual cosa no podia desconèixer la necessitat d'adoptar mesures de prevenció en les relacions sexuals, "havent estat advertit mèdicament sobre aquest punt", detalla la sentència.