Onze membres d'una família a la província de Zhejiang, a l'est de la Xina, van passar per 23 falsos matrimonis i divorcis en menys d'un mes en un intent per aprofitar l'esquema de compensació d'un projecte de renovació urbana per als residents i, per tant, obtenir de l'Estat un habitatge gratuït.

Segons informa Sixthone, alguns habitants del poble de Lishui, a l'est del país, es veien obligats a abandonar els seus habitatges a causa de les importants obres públiques que s'anaven a realitzar a la localitat. Per recompensar els ciutadans afectats pels desallotjaments, l'Estat va anunciar que proporcionaria gratuïtament l'equivalent d'un nou apartament de 40 metres quadrats a qualsevol persona inscrita en el registre civil de la zona.

Provaven d'aprofitar-se d'un projecte de renovació urbana

 

A començaments de març, en Pan va començar a fer visites freqüents a l'oficina local d'assumptes civils. Primer, es va divorciar de la seva esposa i es va casar amb la seva cunyada, la qual cosa la va fer elegible per al registre local. Una vegada que es va eliminar aquest obstacle administratiu, es va divorciar d'ella i va repetir el procés amb una altra cunyada. Alhora, alguns altres membres de la família estaven seguint l'exemple de Pan.

L'oficina que supervisa un projecte de renovació d'un poble urbà a la ciutat de Lishui va informar el cas a la policia local dijous passat, dient que la família d'un patriarca de cognom Pan havia estat estafant l'esquema de compensació proposat pel projecte a través d'un nombre excessiu de matrimonis i divorcis durant un període de només dues setmanes, ha informat el mitjà de comunicació local Zhejiang News.

Quatre membres detinguts

Quan va ser interrogat per la policia, el pare de Pan, que havia estat part dels falsos matrimonis i divorcis, va dir que havia assumit que les accions de la família eren legítimes ja que no havien violat la llei de matrimoni de la Xina. "En fer això, només estàvem tractant d'obtenir més compensació", va dir l'ancià Pa a la policia.

Segons Tan Kai, advocat principal de matrimoni al bufet d'advocats Yingke de Beijing, el fet que una persona segueixi una llei no significa que no n'està violant cap altra. "La família va utilitzar una via legal per aconseguir un fi il·legal", ha dit Tan a Sixth Tone. "La llei de matrimoni no prohibeix els matrimonis i els divorcis, però en aquest cas, la família va utilitzar els matrimonis i els divorcis com un mitjà per cometre frau". Quatre membres de la família han estat detinguts, mentre que els altres set sospitosos han estat posats en llibertat sota fiança a l'espera de judici.