A mida que va avançant la tardor, la bonança dels bolets acostuma a allunyar-se de l'alta muntanya per baixar cap a les cotes més baixes. Per sort, però, el bon temps d'aquesta darrera setmana, en què han seguit havent petites ruixades que han regat els boscos, ha allargat les bones collites de la temporada a l'Alt Pirineu, mentre que en zones més properes al mar s'han començat a veure florides de trompetes i de rossinyols, el que fa indicar que aquest cap de setmana serà ideal per omplir el cistell en qualsevol bosc de Catalunya on habitualment es puguin trobar.

Bolets Rossinyols / Twitter / Olga Suanya

Aquest any s'estan trobant moltíssims rossinyols / Twitter / Olga Suanya

Els rovellons i els rossinyols segueixen sent els amos del bosc

El poc vent que ha fet aquesta setmana és una gran sort perquè no s'aturin les florides de rovellons i de rossinyols, els principals protagonistes de la tardor, juntament amb les llenegues blanques. Com sempre fem, emfatitzem en què cal buscar-los en boscos on hi hagi pins avets i on no domini massa l'ombra. Els podem seguir trobant des de l'Alt Urgell fins a les zones altes de la serralada del litoral, passant pel Berguedà, el Ripollès, el Solsonès, les Guilleries, el Montsec o el Corredor.

fredolics Wikipedia Strobilomyces

Un parell de fredolics / Wikipedia / Strobilomyces

La temporada del fredolic ja ha arribat

Tot i que encara no ha arribat el fred, a les cotes més altes de Catalunya ja s'estan veient un dels bolets més apreciats, els fredolics, que com el seu nom indica demanen que els termòmetres baixin per treure el cap. 

Els fredolics cal buscar-los en boscos de coníferes, sobretot a les pinedes. Els hi agrada sortir en llocs amb ombra, ja que no són massa amics del sol. És un bolet molt agraït d'agafar, ja que en la seva millor època surten en massa, formant precioses catifes amb les que omplir els cistells sense massa esforç.