La temporada de bolets s'està a punt d'acabar, però encara hi ha abundants collites arreu de Catalunya. Els caps de setmana són el moment ideal per agafar els cistells i omplir-los de rovellons, camagrocs i fredolics, entre una infinitat d'opcions més; sempre tenint en compte que no es pot sortir del terme municipal.

Collita de bolets d'aquest cap de setmana

Les restriccions per prevenir contagis del coronavirus no són cap impediment per anar a collir bolets, ja que aquesta temporada la florida ha estat increïble i es poden trobar bolets a moltíssims pobles de Catalunya. Per collir-los de manera responsable, és important destacar que no es pot sortir dels municipis per fer la collita.

Setas / Victor Antich

Aquest cap de setmana es pot anar a buscar bolets sempre que no se surti del terme municipal / Victor Antich

Fredolics, rovellons, camagrocs i potes de perdiu

Al Prepirineu i Pirineu català es poden trobar una gran varietat de bolets: fredolics, potes de perdiu i, sobretot, rovellons, que són els més abundants. Les zones més florides són les de l'Alt Urgell i el Solsonès, on es pot trobar una gran quantitat de bolets i omplir els cistells. Cal remarcar, però, que el clima fred d'aquestes comarques farà que la temporada de bolets s'acabi en breus, així que aprofitar la florida d'aquest cap de setmana és una gran opció.

Al prelitoral català també es poden trobar una infinitat de bolets, sobretot els camagrocs, que abunden a la Serralada Litoral i al Maresme. A les Terres de l'Ebre, sobretot als Ports de Tortosa, també hi ha una bona florida, però en aquest cas, s'espera que sigui la setmana que ve quan es pugui fer una gran collita a causa de les pluges de les últimes setmanes, que donaran fruits en els pròxims set dies.

Rovellones / La casa de las setas

Aquest cap de setmana es poden trobar rovellons, fredolics i molts més bolets a molts boscos de Catalunya / La casa de las setas

Bona temporada pels boletaires

En definitiva, tot i algunes zones de Catalunya la collita dels bolets continuarà, en general, aquest serà l'últim cap de setmana que se'n puguin trobar; ja que el fred començarà a fer-los desaparèixer.

La collita d'aquest any ha estat molt abundant i els boletaires estan molt contents, ja que molts d'ells han aconseguit treure rendiment econòmic a la collita, fet que ha ajudat moltes famílies que estaven en una situació econòmica complicada a causa del coronavirus.