La Guàrdia Civil ha desmantellat una plantació de marihuana, de 564 plantes, que s'amagava a l'interior d'un habitatge al nucli de la Serra d'Almos, al municipi de Tivissa (Ribera d'Ebre).

S'ha detingut com a responsables de la plantació un matrimoni de 59 i 60 anys, que tenen en l'immoble la seva residència habitual. Estan acusats d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues, cultiu i elaboració de marihuana, i un delicte de frau elèctric. La plantació es va descobrir per l'olor de marihuana que arribava a la piscina municipal, propera a l'habitatge. A més de les plantes es van confiscar 2,3 quilos de cànnabis preparat, una pistola d'electroxoc, 900 euros i material de cultiu.

Forta olor a marihuana

Quan es va obrir aquest estiu la piscina municipal de la Serra d'Almos, alguns usuaris van alertar a la Guàrdia Civil que percebien una forta olor de marihuana a l'ambient. Els agents van establir diversos dispositiu per verificar i identificar on podia amargar-se una plantació.

Una de les cases properes va aixecar la sospita perquè tenia diferents màquines de refrigeració i extractors a l'exterior, elements usuals quan es fan plantacions clandestines interiors de marihuana. 

L'immoble era la residència habitual del matrimoni que ha estat detingut. Són de nacionalitat espanyola i veïns de la Serra d'Almos. En una operació aquest dijous, la Guàrdia Civil hi va trobar diferents habitacions amb plantes i una zona d'assecament a la planta superior. Al soterrani hi havia el gruix de la plantació.

Els dos detinguts, en llibertat

Segons la investigació policial, el matrimoni encarregava sovint terra de cultiu a un comerç d'una població pròxima i es desfeia de les restes de les plantes en una finca de la seva propietat. Després de prestar declaració en dependències policials, els dos detinguts van quedar en llibertat pendents de passar a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Falset