La Policia Nacional ha alliberat la dona segrestada des de primera hora d'aquest matí al seu pis de Leganés per la seva exparella, un home d'origen magribí que ha estat detingut, han informat fonts policials.

Els fets s'han desencadenat minuts abans de les 7.15 hores d'aquest dilluns en un àtic situat al número 14 del carrer Lisboa de Leganés, al barri de La Fortuna. Un home d'uns 30 anys ha arribat al lloc i, intimidant amb un ganivet i una pistola, ha entrat a l'habitatge, segons alguns testimonis. La Policia té clar que portava un ganivet però no han confirmat encara si també una arma de foc.

"Et mataré, et mataré", cridava el segrestador

 

A l'interior es trobava l'Olga, una dona d'uns 45 anys, el seu dos fills de 12 i 15 anys, i un amic de la família. Aquest ha sortit al carrer com ha pogut, mentre que la dona ha estat retinguda violentament per l'agressor, que segons alguns testimonis tenia sang.

Els veïns han dit a la Policia que han sigut despertats pels crits de "Et mataré, et mataré" proferits pel segrestador cap a la retinguda, que responia amb "Deixa els meus fills en pau". Els residents a l'edifici també han escoltat alguns crits en àrab i han relatat que les discussions entre ambdós eren constants en els últims mesos.

Alliberament dels dos fills

Davant de la gravetat dels fets, ja que l'home tenia segrestada la dona a la casa i amenaçava de matar-la mogut per una possible gelosia que tindria respecte a les relacions actuals de la dona, fins al lloc han acudit agents del Grup Especial d'Operacions (GEO) i negociadors de la Policia Nacional.

Aquests han aconseguit que cap a les 9.00 hores l'home alliberés els fills de la dona, una noia de 12 i un adolescent de 15, que es troben il·lesos i han estat assistits per psicòlegs del Summa, han informat fonts d'Emergències Comunitat de Madrid 112. El noi tenia sang a la samarreta, però no era d'ell, sinó del seu agressor.

La dona està sent reconeguda

Fins al lloc han acudit també altres agents de la Policia Nacional i Local de Leganés, que han acordonat la zona entorn d'un petit parc proper a l'edifici. Fins allí mateix s'han amuntegat mig centenar de veïns i periodistes.

Després de diverses hores de negociació, els policies han aconseguit alliberar minuts després de les 12.00 hores a la dona en bon estat de salut, encara que es desconeix si té algun tipus de tall o ferida. Està sent ara reconeguda i atesa pels sanitaris del Summa. El segrestador ha estat arrestat.