L'Audiència de Pontevedra ha condemnat a sis mesos de presó una parella que l'octubre del 2017 va escanyar amb una corda un gat que deambulava per la seva finca a Tomiño. El tribunal també els ha imposat dos anys d'inhabilitació per la tinença d'animals o l'exercici de qualsevol professió relacionada amb ells.

Els acusats van reconèixer que es trobaven a casa seva quan van veure un gat al seu terreny. Aleshores, van decidir atrapar-lo i penjar-lo i, després, van introduir el cos en una bossa de plàstic. El sospitós, segons consta en la sentència divulgada pel Tribunal Superior de Justícia de Galícia, es va dirigir "en repetides ocasions" als agents de la Guàrdia Civil que es van personar al lloc "amb la clara intenció que ometessin la seva actuació professional".

També van intentar subornar els agents de la Guàrdia Civil

 

Així, els va dir frases com: "Si feu desaparèixer el gat i em solucioneu el problema, podeu agafar el que vulgueu". Els magistrats assenyalen que, d'aquesta forma, feia "al·lusió a un objecte de cert valor que es trobava a l'interior del domicili".

L'imputat va admetre els fets, per la qual ha estat condemnat a un any i mig de presó per un delicte de maltractament animal i un de suborn i al pagament d'una multa de 1.080 euros. L'Audiència va acceptar la suspensió de la pena de presó dels dos acusats durant dos anys amb la condició que no torni a delinquir durant aquest període.