Un desallotjament hauria pogut acabar amb tragèdia aquest matí al barri de Sants, a Barcelona. Els Mossos d'Esquadra, per ordre del jutge, volien fer fora de casa dos germans que vivien d'ocupes en un pis que feien servir com amagatall per robar amb violència, sobretot, en locals comercials de la zona.

Volia fer explotar una granada de mà

Quan els Mossos d'Esquadra s'han presentat al pis, al carrer de Tenor Massini, un dels dos germans, de 45 anys i de nacionalitat espanyola, ha sortit al balcó i ha amenaçat en fer explotar una granada de mà que estava ensenyant.

SEM Granada Barcelona

Agents de l'ARRO dels Mossos amb efectius del SEM, al portal de l'edifici okupat. ElCaso.cat

Després de molta estona de negociació, un equip de l'ARRO Barcelona, la unitat antiavalots i especialitzada en assalts de la policia catalana, ha pogut convèncer l'home per tal que s'entregués. Quan la policia l'ha pogut assaltar, després d'una llarga i tensa conversa, se l'ha detingut per un delicte d'amenaces.

Els Mossos l’han pogut detenir

Components de l'ARRO dels Mossos han entregat la granada als especialistes en desarticulació d'artefactes explosius, els TEDAX, que han confirmat que la granada que tenia l'home era real tot i que no portava càrrega explosiva, tal com han explicat fonts dels Mossos d'Esquadra a ElCaso.cat.

ARRO Granada Barcelona

Components de l'ARRO dels Mossos, a l'escala del pis que s'havia de desallotjar. ElCaso.cat

Més de 24 antecedents per robatoris i altres delictes

Després d'aquest incident, que ha acabat bé per l'esforç dels agents que han pogut negociar amb l'home, la comitiva judicial ha pogut accedir al pis i retornar-lo a la propietat, que havia denunciat l'ocupació.

El pis s'havia convertit en una cova dels dos homes, que aprofitaven la nit per sortir a robar. Segons fonts policials, els dos germans acumulen, només a Mossos d'Esquadra, 24 antecedents per tota mena de delictes.