L'impacte d'un ocell contra un avió a l'aeroport d'Eivissa ha provocat que uns altres tres aparells hagin avortat l'aterratge que tenien previst, i hagin hagut de sobrevolar l'illa durant una estona.

Els fets han passat aquest dilluns al matí, al voltant de les 8.20 hores, a l'aeroport d'Eivissa (Illes Balears). L'ocell ha xocat contra un avió de la companyia Thomson Airways i ha provocat un retard en l'aterratge de tres vols, segons ha informat la companyia Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA).

Un accident inesperat

L'ocell ha xocat contra el buc de l'avió (on es troben la cabina de passatgers, la de comandament i els compartiments de càrrega), que provenia de l'aeroport britànic de Doncaster Sheffield. Quan han passat els fets, el pilot els ha comunicat a la torre de control de l'aeroport, segons indica el Diario de Ibiza.

Tot seguit, el personal ha comunicat la incidència als comandants dels altres tres avions, als que han negat l'aterratge. Mentre els serveis de l'aeroport localitzaven les restes de l'au i revisaven les pistes, els tres dispositius han hagut de sobrevolar l'illa.

Un cop retirat l'ocell, tot ha tornat a la normalitat

Finalment, quan s'han retirat les restes de l'au (de la qual no han especificat de quin tipus es tractava), el trànsit aeri ha tornat a la normalitat. S'han vist afectats els passatgers de tres vols d'Air Nostrum, Ryanair i Eurowings, procedents de Palma, Manchester i Düsseldorf.