Rachel Palma va anar a urgències després de patir mals de cap molt forts. Va ser diagnosticada amb un tumor cerebral, però en obrir-li el crani per extirpar-li el tumor, es van trobar una tènia, per a sorpresa dels metges.

Van trobar una tènia nadó que li produïa forts mals de cap

 

Després de nombroses proves, els metges li van comunicar que tot apuntava que tenia un tumor cerebral cancerigen i que havia de ser operada d'urgència. La dona, acabada de casar, va ser intervinguda a l'Hospital Mount Sinai de Nova York.

Quan els metges li van obrir el crani no van trobar un tumor maligne sinó una "massa encapsulada que s'assemblava a un ou de guatlla", tal com ha explicat Jonathan Rasouli, cap de neurocirurgia de l'Escola de Medicina Icahn, a The Washington Post.

Les tènies poden migrar de l'intestí a una altra part del cos

 

Els metges van extreure la massa per analitzar-la amb el microscopi i ho van veure clar: es tractava d'una tènia nadó. Tenir una tènia al cervell no és una cosa comuna, però sí que és possible tenir-la si s'ingereix carn de porc poc feta, encara que a l'intestí. Una altra manera de contreure el paràsit és encomanant-se d'una altra persona que la tingui.

Les tènies llancen ous microscòpics als excrements de la persona que la conté. Si no es renten bé les mans, poden passar-les als altres, per exemple, si preparen menjar per a una altra persona. Des de l'intestí poden migrar a una altra part del cos.