Polèmica per les proves físiques d'accés als Mossos d'Esquadra. Diverses aspirants s'han queixat a les xarxes socials que, en el moment que s'havien de mesurar i pesar, les van obligar a despullar-se.

Les proves per accedir a la policia catalana es van fer al llarg de la setmana passada al CAR de Sant Cugat i, segons han denunciat algunes de les aspirants i també sindicats policials, van obligar les dones que portaven malles llargues a treure-se-les i quedar-se en calces davant de tothom, tant dones com homes, durant la prova antropomètrica -la de mida i pes-. En canvi, diuen, no haurien posat cap problema als homes que anaven amb roba llarga.

El problema rau en un canvi a última hora de les condicions per fer les proves, segons apunten fonts sindicals a El Español: les bases, originalment, parlaven que s'havien de fer amb roba esportiva sense cap especificació. Tot i això, diuen, pocs dies abans s'hauria publicat una circular on es concretava que  tots els aspirants haurien d'anar amb pantalons curts.

Interior nega els fets

Fonts d'Interior han explicat a ElCaso.cat que, des del moment que els i les aspirants es van presentar a les proves, s'havien d'atenir a les bases, que incloïen el fet de portar roba, com a molt llarga, fins els genolls, per evitar trampes: en convocatòries anteriors s'havien trobat pesos i alces, i, també, perquè en aquesta fase de les proves es revisa la musculatura.

Les mateixes fonts afirmen que, mentre feien cua per passar les proves, es va avisar els aspirants que no complien amb les directrius se'ls va permetre anar-se a canviar, i fins i tot algun participant va deixar roba a d'altres que no en tenien. Per tant, diuen, no es va obligar ningú a despullar-se, sinó que es va donar l'opció de canviar-se o de treure's la roba abans de desqualificar l'aspirant.

Denúncia dels sindicats

El sindicat USPAC ha denunciat públicament els fets i assegura que demanaran explicacions davant del que consideren una discriminació més envers les dones dels Mossos, que se suma, sempre segons el mateix sindicat, a d'altres que han patit les integrants del cos.

D'altra banda, el sindicat SME també ha demanat explicacions oficials, tot i recordar que les bases establien clarament que aquesta prova de mesures s'havia de realitzar amb samarretes i pantalons curts.

A més, algunes aspirants també han lamentat que, a les mateixes proves de mesures, se'ls obligués a desfer les trenes o cues. Interior assegura que es va fer pel mateix motiu: per evitar que es poguessin alterar les proves de mesures o de pes.