Sergio Ruiz no s'amaga. Aquest veí del petit poble d'Arenas (Màlaga) intenta recuperar la normalitat malgrat l'esclat mediàtic que ha suposat la desaparició de la Dana, la seva parella i amb la qual té una filla de set mesos. Amb tota la diminuta localitat presa per periodistes i agents de la Guàrdia Civil, el jove continua acudint amb freqüència a la casa en la qual vivia amb la noia –que ja ha escorcollat alguns cops la policia– per cuidar un imponent cavall blanc i el seu gos. Malgrat que totes les sospites planen sobre ell, en Sergio assegura que no té res a confessar i té clar que la desaparició de la Dana ha estat voluntària.

"Ella se n'ha anat perquè estava molt atabalada pels deutes. S'ha tret el mort de sobre​", afirma el jove mentre treu de l'estable en Macareno, un atlètic cavall blanc que utilitza per competir, la seva veritable passió i amb la qual ha guanyat nombrosos trofeus que guarda en una vitrina de casa seva. Malgrat la pressió dels mitjans assenyala que està tranquil i que no hi ha cap raó per amagar-se. "No he fet res. Només volen trobar un culpable", explica quan fa una setmana des que la policia va intensificar les tasques de recerca de la jove romanesa de 31 anys que va desaparèixer el 12 de juny.

Dana desapareguda Malaga Anton Rosa

Sospitós

La casa que compartien en Sergio i la Dana ha estat objecte d'uns quants escorcolls en els últims dies. Agents de la Guàrdia Civil han pres mostres de les dues fogueres que es van trobar als voltants de l'habitatge i les restes de les quals encara són visibles. També es van emportar del domicili –que es va fregar amb aiguafort i lleixiu– algunes mostres biològiques que ara s'analitzen al laboratori. Tota aquesta activitat ha obligat en Sergio a traslladar-se juntament amb la petita Lucía de tan sols set mesos a la casa dels seus pares, també a Arenas.

Dana desapareguda Malaga Anton Rosa

En Sergio és conscient que és el principal sospitós i sent com la policia vigila els seus moviments. Segons ha pogut saber El Caso.cat, en el seu entorn més pròxim també comencen a aparèixer dubtes sobre el seu grau d'implicació en la desaparició. Tanmateix, el jove continua defensant que la Dana se'n va anar voluntàriament i apunta a les amenaces d'un prestador com el motiu de la seva desaparició. "Va començar a demanar diners a gent rara", explica l'home, referint-se a un conegut de la dona que li va prestar més de 12.000 euros per poder muntar una cafeteria a l'antic Bar Los Pilares de la localitat veïna de Vélez-Málaga.

Dana desapareguda Malaga Bar Anton Rosa

Impagaments

Segons assenyala la parella de la desapareguda, aquesta no era la primera vegada que la Dana demanava diners per començar un nou negoci. La jove havia intentat emprendre al món de l'hostaleria almenys tres cops i el resultat sempre havia estat negatiu. En Sergio li va aconsellar en diverses ocasions que deixés de provar fortuna en aquest sector, però ella estava decidida a tenir el seu bar i tornava a endeutar-se. "Era molt orgullosa. No volia que ningú li digués el que havia de fer", recorda.

Dana desapareguda Malaga Bar Anton Rosa

Aquests mateixos contactes no només li feien préstecs, sinó que també haurien proporcionat a la noia el cotxe blanc que conduïa i que estaria a nom d'una dona gran anglesa d'una residència pròxima. A més dels deutes, en Sergio assegura que la jove tenia un llarg historial d'impagaments i que fins i tot li havien embargat el pis en el qual vivia abans de mudar-se amb ell. "Ens arribaven les cartes del jutjat a casa, però ella mai no es presentava als judicis", comenta.

Recerca

La desaparició de la Dana sembla complicar-se a mesura que es van sabent nous detalls sobre els negocis i la vida de la jove, en parador desconegut des del 12 de juny. Agents de la Guàrdia Civil i efectius del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) continuen pentinant els prop de 27 quilòmetres quadrats que comprenen el terme municipal d'Arenas i la zona pròxima del castell de Bentomiz a la recerca d'algun indici o rastre de la dona.