Noves dades sobre el crim de Castro Urdiales. Després d'elaborar un nou examen biològic, els investigadors conclouen que el cap de Jesús María, que es va trobar dins d'una caixa, no va ser tallat o cuinat, tal com s'apuntava al principi.

El cos de la parella de la detinguda l'haurien cremat i el cap s'hauria desprès en aquell moment, segons ha revelat, aquest dilluns, el programa Espejo Público. Malgrat les filtracions que hi va havent, el cas continua sota secret de sumari.

Preguntes encara sense resposta

Les noves dades aporten nous interrogants al crim. Ara la investigació se centra a esbrinar en quin lloc es va cremar el cos, ja que es descarta que fos a casa de la parella, on de moment no s'ha trobat cap resta biològica relacionada amb el crim. Altres interrogants per resoldre són qui va ajudar la dona a treure'l de casa, ja que era un cos corpulent, i on es troben les restes del cadàver.

Contractació d'un sicari

Carmen Merino, la parella de la víctima, és l'única acusada fins al moment pel crim, però tot apunta que la dona va tenir algun còmplice per dur a terme el seu pla. L'opció que Carmen va contractar un sicari a qui va poder pagar 12.000 euros va guanyant força. Ella mateixa, després de la desaparició de la seva parella, va explicar a la seva família que se n'havia anat a Punta Cana i que s'havia emportat 12.000 euros. Aquesta xifra és la que podria haver pagat al sicari per cometre el crim.

El motiu d'enviar el cap a la seva amiga en una caixa

Quan la detinguda va denunciar la desaparició de Jesús María, ella ja tenia el cap. La mateixa policia, davant de les sospites, va decidir revisar el domicili de la parella.

Casa Castro Urdiales

Casa de Jesús, la parella de la dona detinguda a Castro Urdiales. / EFE

Poc abans Carmen va decidir portar la caixa a casa d'una amiga, justificant que hi tenia objectes sexuals que no volia que trobés la policia. Tanmateix, algunes fonts apunten que Carmen ho va fer perquè sabia que eren amants. L'amiga va mantenir la caixa tancada fins al dissabte 28 d'agost, quan per curiositat va decidir obrir-la i va trobar el cap del seu presumpte amant.

La dona de fer feines

Un altre dels fronts que s'estudia són les declaracions que va fer la dona de fer feines a la policia. Segons ella, un dia –quan Jesús María ja estava desaparegut– Carmen li va demanar que vingués fora del seu horari habitual per llençar unes bosses d'escombraries que tenia acumulades.

Castro Urdiales   EFE

Registre fet dimecres passat al pis de la dona detinguda a Castro Urdiales. / EFE

La dona hauria declarat a la policia que va haver de llençar quatre bosses molt pesades als contenidors.

L'abocador de Meruelo, descartat

Les declaracions de la dona de fer feines fan preveure, com una de les opcions possibles, que el cos de Jesús María fos llençat a les escombraries. És per aquesta raó que la policia estudia la possibilitat que les restes es puguin trobar en algun abocador. El de Meruelo, finalment, s'ha descartat, ja que les escombraries que arriben allà se separen per reciclar-les, per la qual cosa fa gairebé impossible que si hi hagués arribat el cos no s'hagués detectat.

Abocador de Meruelo

Vista de l'abocador a la localitat càntabra de Meruelo. / EFE

Si el cos fos en un abocador seria molt difícil trobar-ne les restes, ja que s'ha de tenir en compte que l'home va desaparèixer el febrer d'aquest any i tot apunta que probablement va morir poc després de desaparèixer.