La declaració davant el jutge de la víctima de la nova Manada de Manresa ha tret a la llum algun dels detalls que han resultat clau en la investigació del cas. El matalàs en el qual es van produir les presumptes violacions, el mòbil d'uns dels implicats o les calces de la noia de 17 anys són part dels indicis que van portar els Mossos d'Esquadra a detenir els quatre joves i que han decantat la decisió de la magistrada del jutjat d'instrucció número 7 de Manresa, que aquest dimarts ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per als nois.

El matalàs

El relat de la víctima comença quan la noia coneix els acusats el passat 13 de juliol al vespre i aquests la conviden al pis que ocupaven al número 17 del carrer d'Aiguader de Manresa. Al domicili, la menor -que portava tot el dia bevent cerveses sense menjar res- va prendre tres cubates i va fer un parell de calades a un “porro”. Després de ballar "música àrab" amb algun dels nois del grup, un dels implicats la va fer estirar sobre un matalàs al terra d'una habitació del pis perquè "la veia malament". Un cop allà, li va treure tota la roba excepte els sostenidors i va començar a realitzar-li tocaments, malgrat que ella s'hi va negar en tot moment i va provar d'apartar-lo. El jove es va estirar sobre seu, la va penetrar vaginalment i va sortir de l'estància.

Seguidament, un altre dels detinguts va entrar a l'habitació i també es va estirar sobre seu per abusar d'ella. Segons el testimoni de la víctima, ella no parava de demanar-li que la deixés, però tampoc se’l va poder treure del damunt. Aquests mateixos fets es van repetir una tercera i una quarta vegada amb dos nois més. La noia no pot assegurar que el tercer implicat la penetrés, però sí li va fer tocaments i sí que pot dir que com a mínim un d’ells va ejacular dins. A l'habitació on es van produir els fets no hi havia llum, de manera que els joves utilitzaven uns telèfons mòbils a mode de llanterna i per la finestra també entrava una mica de llum de la lluna.

Les calces

Després de diversos intents, la menor va aconseguir marxar, es va vestir ràpidament i va fugir deixant-se les calces i un cosmètic al pis. La peça de roba i l'objecte van ser trobats pels agents dels Mossos d'Esquadra que van registrar l'habitatge on vivien els quatre detinguts. Per a la magistrada, aquesta troballa fa creïble que la víctima hagués de sortir corrents i concorda amb l'actitud que tenia la noia quan va realitzar les trucades telefòniques al 112 demanant ajuda, que van ser gravades i han estat analitzades pels investigadors.

Davant el jutge, la menor ha explicat que ella va marxar a dormir en aquella estança a iniciativa d’un dels nois, però que si bé estava “aplatanada” per l’alcohol consumit, en cap moment es va adormir i era conscient de tot el que passava. La noia també ha manifestat que va poder observar els trets físics de cada agressor perquè hi havia la il·luminació dels mòbil al coixí, i entrava una mica de llum de la lluna per la finestra.

El mòbil

Un testimoni que es trobava al domicili en el moment dels fets ha corroborat part del relat de la denunciant i ha explicat que dos dels detinguts discutien per haver mantingut ambdós relacions sexuals amb la mateixa noia. Davant aquestes afirmacions, només un dels acusats ha contestat les preguntes de totes les parts i dels altres tres, un d'ells ha utilitzat el torn de paraula per negar la seva presumpta implicació en la violació múltiple i ha inculpat a un dels seus companys dient que només ell va entrar diversos cops a l’habitació.

Tanmateix, la víctima va reconèixer espontàniament tres dels quatre detinguts a la via pública, davant els agents dels Mossos d'Esquadra que la van atendre al poc de succeir l'incident. El quart arrestat va ser identificat com a propietari d’un mòbil des del qual la menor hauria trucat a la policia per demanar ajuda. El propi implicat va ser qui va reconèixer davant els investigadors que era l'amo del telèfon.