Andrés, l'alumne de l'Institut Ciudad de Jaén de Madrid que es va tirar des del sisè pis de casa seva el 25 de març, va deixar una carta abans de morir: "Mama, me'n vaig, em roben, em fan la vida impossible", escrivia el menor de 16 anys a la seva mare segons avança El Español

A la carta, Andrés parla de l'assetjament d'un noi en particular i de la ruptura amb una noia

 

A la carta, el noi també esmentava entre els motius del seu adéu una ruptura amb una noia el 2016, així com l'assetjament que patia per part d'un dels seus companys d'institut, que va ser detingut el dijous per la Policia Nacional. Aquest divendres el noi ja havia quedat en llibertat.

El menor s'havia mudat fa un mes amb la seva família a la capital des de Galícia. Vivia amb la seva mare i el seu germà més gran. La tragèdia va tenir lloc dilluns passat, 25 de març, i el noi portava sense anar a l'institut des del dimarts anterior.

Va vacil·lar diverses vegades abans de tirar-se

Segons expliquen els veïns a El Español, el noi estava sol a casa perquè la seva mare i el seu germà se n'havien anat a treballar. Sobre dos quarts d'una del migdia va anar fins la finestra i, dubtós, va despenjar una cama i va enretirar-la. I així repetides vegades.

El menor va despenjar una cama i va tornar a enretirar-la. I així repetides vegades

 

El veí de davant, un jove equatorià, ho va veure i va començar a cridar-li: "Entra, entra!". Llavors, va arribar la policia i, mentre pujaven per l'ascensor fins a la sisena planta, el noi es va tirar al buit.

El Cas Arancha: un altre suïcidi en el mateix institut

Arancha, una nena de 16 anys que també anava a l'Institut Ciudad de Jaén, es va suïcidar fa quatre anys, el 22 de maig de 2015, després de patir assetjament durant tres mesos per part d'un company.

"Estic cansada de viure", va escriure a les seves amigues en el que seria el seu últim missatge. En aquesta ocasió, la Conselleria d'Educació va fer fora el director del centre com a responsable dels fets. La família d'Arancha no tenia coneixement del que estava passant, així com tampoc no sospitava res la mare d'Andrés.