La Guàrdia Civil ha identificat dos joves per tirar al riu un cadell de gos de tres mesos per un pont a la localitat navarresa de Funes. Els fets van tenir lloc durant la matinada del passat 25 de juliol i els dos individus -un d'ells l'amo de l'animal- estan sent investigats per un presumpte delicte de maltractament animal.

La investigació, duta a terme per agents del municipi de Tafalla es va iniciar després de conèixer que uns joves havien llançat un gos al riu Arga des d'un pont a la localitat veïna de Funes, que té una alçària que supera els 8 metres. Iniciades les gestions, es va comprovar que els fets havien succeït durant la matinada del passat 25 de juliol i, després de les indagacions, es va localitzar les persones relacionades amb l'incident.

Permís de l'amo

Un dels dos implicats era l'amo de l'animal, que presumptament va consentir que un altre dels implicats llancés el cadell d'uns 3 mesos des del pont. Per tot això, s'ha imputat en qualitat d'investigats per un presumpte delicte de maltractament animal aquestes dues persones, les quals ha estat denunciades administrativament. El cadell s'està recuperant i va ser adoptat ahir dilluns per una família de Pamplona.