A.C. no torna sola a casa de nit des del passat 2 desembre. Aquesta noia de 17 anys va ser assaltada per dos menors d'entre 14 i 16 anys quan es trobava a escassos metres del seu domicili a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat). Els joves la van agredir i li van robar la bossa i el mòbil mentre l'amenaçaven amb un ganivet de cuina. La ràpida intervenció d'una veïna va evitar que l'incident anés a més i va permetre la detenció dels dos agressors, que estan acusats d'un delicte de robatori amb violència.

Els fets es van produir a tres quarts de dotze de la nit del 2 de desembre del 2018. La menor havia quedat amb uns amics per sopar a l'Avenç, un conegut bar del centre d'Esplugues. En acabar, A.C. es va acomiadar del grup i es va dirigir al seu domicili caminant, com tantes vegades havia fet. A l'altura del parc de la plaça de l'Escorxador, dos nois van començar a seguir-la. La noia va adonar-se’n i va accelerar el pas mentre sentia com els dos assetjadors murmuraven darrera seu.

Immòbil

A mesura que s'acostava al portal de casa seva, la menor sentia cada cop els passos dels nois més a prop i va decidir posar-se gairebé a córrer. De cop, un dels assetjadors la va empentar contra la paret amb violència. "Que me lo des todo", li va etzibar un dels menors mentre l'amenaçava amb un ganivet de cuina. A.C. es va quedar paralitzada. Els nois van treure-li la bossa i el mòbil i van començar a palpar-li la jaqueta en busca d'algun objecte més de valor. No contents amb això, els assetjadors van passar les mans per sota l'abric i van començar a realitzar-li tocaments mentre la noia cridava immòbil. 

Els xiscles de la víctima van alertar una veïna, que va sortir i va cridar l'atenció als joves. En veure's sorpresos, aquests van fugir corrents amb la bossa i el mòbil de la menor. Segons després, la mare de la noia va sortir al portal del seu domicili i es va trobar amb la seva filla paralitzada a pocs metres de casa seva. Ràpidament van trucar la policia. Una patrulla es va personar al lloc dels fets i es van emportar a la menor a donar una volta pel barri a veure si enxampaven els dos assetjadors, sense èxit.

Drogues i reincidents

Al poc temps, els pares d'A.C. van rebre una trucada. Uns agents havien localitzat els agressors i estaven detinguts a comissaria. La noia es va dirigir a la seu dels Mossos d'Esquadra a Esplugues on van formalitzar la denúncia i on va poder recuperar el mòbil. La bossa que portava la menor la van trobar els amics amb qui havia estat sopant aquella nit, que van veure com els nois la llençaven a uns contenidors molt propers a l'Avenç.

Dins les dependències policials, la víctima es va topar amb els dos menors. Ells no la van veure, però la noia es va posar a plorar i a tremolar en veure'ls. Segons fonts policials, els dos agressors portaven a sobre una quantitat elevada de droga i eren veïns del municipi veí de Molins de Rei. A més, els dos menors ja havien protagonitzat un altre robatori a una àvia aquell mateix dia a la localitat veïna de Sant Just Desvern.