Una noia de 19 anys ha estat patint dolors insuportables durant bona part de la seva vida, sobretot cada cop que tenia la menstruació, i els metges no trobaven el motiu. Un ginecòleg, finalment, va trobar la situació: la noia tenia dues vagines.

Molly-Rose Taylor, una noia anglesa de 19 anys, té didèlfia d’úter, una malformació que fa que una dona tingui dos úters i, en algun cas com aquest, dues vagines.

Més de mitja vida sense solució

La noia s’havia queixat de dolors inaguantables des que li va baixar la primera menstruació, als nou anys. Tot i que li van dir que era normal perquè el cos s’hi estava acostumant, cada vegada va anar a pitjor: s’arribava a desmaiar i el cos li quedava pràcticament paralitzat.

També li passava que, quan estava menstruant i es posava un tampó, la sang continuava rajant. Per tot plegat, des dels 12 anys s’havia estat prenent anticonceptius per intentar rebaixar aquests efectes.

Relacions sexuals impossibles

Tot va empitjorar quan va començar a sortir amb la seva primera parella i va veure que li era impossible mantenir relacions sexuals: el dolor era insuportable. Els metges fins i tot van fer-li proves per descartar que es tractés d’una malaltia de transmissió sexual, un extrem que aviat es va descartar.

Finalment, va ser un ginecòleg qui va tenir sospites i va decidir fer-li una exploració més a fons, i va obtenir la resposta: tenia didèlfia d’úter. Dues vagines, dos úters i dues matrius.

doble vagina

La noia pateix didèlfia d’úter

De sobte, tot va quadrar: els dolors i el sagnat abundant era perquè la noia no tenia una menstruació, sinó dues a la vegada.

Més conscienciació

Des que se li va diagnosticar aquesta malaltia, la noia ha lamentat que hi hagi tan poc coneixement d’aquesta condició que afecta una de cada 3.000 dones. Les dones amb dos úters poden quedar-se embarassades però també tenen un alt risc de patir avortaments.

Una de cada 3.000 dones pateix aquesta malformació

La noia diu que no només va ser gairebé impossible de diagnosticar-la, sinó que els metges tampoc li van saber donar cap mena d’explicació de com viure amb aquesta condició.

La jove diu que està alleujada perquè per fi sap què li passava, i s’ha sotmès a una operació per eliminar la paret que li dividia la vagina en dos. Assegura que, tot i les complicacions que pot arribar a tenir si vol tenir fills, com a mínim ara sap a què s’enfronta.

Per això vol donar a conèixer el seu cas, perquè les nenes i les dones que puguin passar pel mateix tinguin una idea de què els pot passar.