Birgitte Kallestad, de 24 anys, havia anat de vacances amb la seva família a Filipines. Aquesta jove de Noruega, amant dels animals, va trobar-se un gosset vagant pels carrers i se’l va endur a l'hotel. El que no s’esperava és que aquell gest caritatiu acabaria sent fatal.

Un gosset rabiós

El gos era molt carinyós i tota la família jugava amb ell sense saber que tenia una malaltia vírica mortal: la ràbia. Tots van patir petites rascades i mossegades, però la Birgitte, que treballava en un hospital, els va curar de seguida.

Tot i això, poc després de tornar a casa es va posar molt malalta i van haver-la d’hospitalitzar diverses vegades. Els metges no entenien què podia tenir i, després d’estar vuit dies ingressada, va morir dilluns passat.

Morir de ràbia al segle XXI

L’autòpsia va confirmar que Birgitte Kallestad tenia la ràbia. Tot i ser una malaltia mortal, és fàcilment curable a dia d'avui si es diagnostica a temps. El seu és el primer cas mortal de ràbia a Noruega després de més de 200 anys. La resta de la família i persones que han estat en contacte amb la jove estan sent analitzats i vacunats.