Una noia de 14 anys de Madrid que estava de colònies a Comillas, a Cantàbria, va morir en bolcar la canoa amb la qual estava fent un descens del riu Cares, a Astúries, aquest cap de setmana. La tragèdia va passar durant una de les activitats que es tenien previstes per aquest cap de setmana en el marc dels campaments on participava la menor d'edat.

Vint adolescents i quatre monitors havien iniciat el descens cap allà a les quatre de la tarda i, unes dues hores després, la canoa de dues places en les quals viatjaven la jove morta juntament amb una altra component del grup va bolcar en arribar a una zona de roques i ràpids, a un quilometro de la localitat de Mildón, en el municipi asturià de Peñamellera Alta.

Sense cobertura a la zona

Després de bolcar, les dues van caure de l'embarcació i van quedar submergides i només una d'elles va sortir a flotació sense que la cerca que van realitzar els monitors tingués èxit. Com que no van poder localitzar la noia, van marxar i van anar a demanar auxili, ja que la zona, per la seva orografia, no permetia la cobertura de telèfons mòbils.

Uns cinquanta minuts després van aconseguir contactar telefònicament amb el 112 per a informar què havia passat i un dels monitors va localitzar, passades les 20.00 hores, el cos de la jove semisubmergit entre unes roques sense que fos possible la seva extracció a la superfície.

Complicada recuperació del cadàver

Després d'examinar la zona i fer una neteja d'arbustos, els agents de la Guàrdia Civil van muntar des d'una barana de la carretera una línia de vida per a descendir de manera segura fins al riu i una tirolina des d'una riba a l'altra, de manera que servís de passamans per als submarinistes donat el fort corrent del riu. Finalment es va poder retirar el cos de la noia, de 14 anys, que va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal d'Oviedo, on avui se li practicarà l'autòpsia.