Francisco Amaya ha estat detingut després de portar nou mesos en parador desconegut. Aquest jove de 26 anys de Daimiel (Ciudad Real) va ser condemnat el maig del 2018 a 23 anys de presó per violar i torturar una menor. Després de complir la pena per uns delictes menors, l'home va sortir en llibertat provisional al setembre i va fugir. La policia el va localitzar divendres passat, quan s'havia atrinxerat en un pis de la seva ciutat natal.

Violar o pegar

Els fets pels quals va ser jutjat Amaya van tenir lloc l'octubre del 2015. El jove i la víctima portaven sortint tot just tres mesos, però la relació ja s'havia convertit en un calvari per a aquesta noia de 17 anys. L'home no només la violava sinó que la sotmetia a tota una sèrie de maltractaments i vexacions davant de les quals la víctima no es veia capaç de reaccionar.

Segons recull Lanza Digital, el tribunal que el va condemnar va considerar provat que el detingut la va agredir sexualment en dues ocasions i que va gravar en vídeo una de les violacions extorsionar a la jove i assegurar-se que no explicava res del succeït. La víctima va explicar davant del jutge que ella no oposava resistència perquè preferia que abusés d'ella abans que la pegués.

Ampolla d'orina

A més, l'home la va obligar a beure's l'orina que havia guardat en una ampolla mentre l'amenaçava amb una espècie de catana i malgrat les reticències de la noia. Tal era el control que exercia l'arrestat sobre la denunciant que en alguna ocasió ambdós havien anat a la policia perquè ella els expliqués als agents que s'havia escapat de casa, malgrat que Amaya la va obligar a acompanyar-lo, i que les lesions que presentava per tot el cos eren fruit d'una baralla amb una altra dona.

Cova

Després de ser condemnat a 23 anys de presó, el jove va aprofitar un error de la fiscalia -que el va deixar sortir en llibertat provisional després de complir presó per altres delictes lleus- per escapar-se el setembre de 2018. La policia va aconseguir localitzar-lo a l'abril, però l'home va aconseguir escapar a través d'una cova subterrània que unia el seu domicili amb un pati de veïns, apunta el mateix mitjà.

Tanmateix, un gran desplegament policial va aconseguir detenir-lo aquest divendres després que s'atrinxerés en un pis deshabitat de Daimiel. Amaya és culpable dels delictes de violació, maltractament i contra la integritat moral.