Un noi de 16 anys s'ha suïcidat després de fer-se públics els missatges íntims que va enviar a un altre company de classe. Channing Smith es va treure la vida el passat 23 de setembre, quan dos alumnes de l'escola Coffee County Central High School van compartir a través de les xarxes socials la conversa que havia mantingut el jove amb un altre noi del seu curs. La víctima no havia sortit de l'armari ni havia divulgat la seva bisexualitat motiu pel qual no es va veure capaç de "fer front a la humiliació que l'esperava", ha assenyalat el seu germà Joshua.

Falsos

"Sortiré de les xarxes socials un temps. Realment odio no poder confiar en ningú, perquè aquells en els quals vaig confiar van ser tan falsos", escrivia en Channing en el seu perfil d'Instagram hores abans de suïcidar-se disparant-se un tret al seu domicili a Manchester, una petita localitat de Tennessee (EUA). Segons el testimoni del seu germà, el jove va embogir en veure captures dels missatges privats que li havia enviat a un company de classe publicades a Instagram i Snapchat. En Channing no havia fet pública la seva bisexualitat i "no podia fer front a la humiliació que l'esperava", ja que considerava que anava a convertir-se en la "riota" de l'institut.

El pare del noi va ser el que va trobar el cos sense vida d'en Channing a la seva habitació, en adonar-se que la llum estava encesa de matinada. "Ser gai no hauria de ser una sentència de mort", lamenta en Joshua. La família del jove ha carregat durament contra les autoritats del districte per no investigar els fets amb la profunditat que es mereix el cas i contra l'escola per no haver pres cap mesura contra els dos estudiants que van publicar els missatges. "Si algú s'hagués adonat d'això -les captures de converses privades publicades a les xarxes- el meu fill no estaria mort", assenyala la mare d'en Channing i en Joshua.