Adam Hergenreder ha decidit encapçalar la lluita contra els cigarrets electrònics. El noi de 18 anys que va haver de ser ingressat pels greus problemes respiratoris que va patir arran de vaporejar diàriament ha posat una demanda contra l'empresa Juul, en considerar que va ser víctima del seu "màrqueting enganyós". A través dels seus advocats, el jove -que segons els experts té els pulmons com si tingués "70 anys" - acusa a la companyia de promocionar deliberadament els seus productes entre els adolescents i de transmetre el missatge què vaporejar augmenta l'estatus social.

Químics perillosos

La demanda presentada per Hergenreder contra l'empresa de cigarrets electrònics argumenta que la campanya de màrqueting dels productes de Juul està enfocada per captar l'atenció dels joves, promocionant el vaporeig com un mecanisme per escalar esglaons en l'estatus social. A més, els lletrats del jove assenyalen que la companyia mai no va posar en coneixement dels consumidors que els productes comercialitzats contenien químics perillosos.

Menor

L'escomesa del noi -natural de la localitat de Gurnee, Illinois- també arremet contra una gasolinera del municipi veí de Waukegan, en la qual presumptament li venien regularment al jove productes de la marca Juul a base de nicotina quan aquest encara no havia complert els 18 anys.

"Quan vaig començar a vaporejar no sabia què era la nicotina", assenyala aquest jove en declaracions recollides pel canal WLS-TV. Hergenreder va consumir durant més d'any i mig almenys una càpsula de la marca Juul al dia, fet que va acabar provocant-li una infecció pulmonar. Després de ser hospitalitzat per un episodi de vòmits, els metges van comprovar que els pulmons del jove -que segons els experts estan com si tingués "70 anys" - només funcionen parcialment i per ser operatius necessiten l'ajuda d'una màquina artificial.