Un noi de 21 anys va descobrir que tenia un tumor cerebral gràcies al conegut programa de televisió ¿Quién quiere ser millonario?​. Harry Mockett es va adonar que li costava llegir les preguntes que apareixien a la pantalla i va decidir acudir a l'oculista l'abril de 2018. Després d'una primera visita infructuosa, va tornar a l'especialista i aquest el va derivar a l'hospital en detectar-li una inflació del nervi òptic. Les proves van concloure que tenia un tumor cerebral de la mida d'una pilota de golf i va haver de ser operat d'urgència per no perdre la vista. El jove britànic va aconseguir quedar net el febrer del 2019 després de dos mesos de radioteràpia a Alemanya.

Ulleres

Tot va començar al domicili de Mockett a la ciutat de Nottingham, a Anglaterra. L'abril de 2018, el jove va començar a notar que cada vegada li costava més llegir les preguntes del programa de televisió ¿Quién quiere ser millonario?. En comprovar que aquest empitjorament de la vista no era passatger, el noi va anar a l'oculista, que li va recomanar utilitzar unes ulleres. El remei no va sorgir efecte i en tornar a l'especialista van saltar totes les alarmes: una de les proves va detectar una inflació del nervi òptic.

noi descobreix tumor tv

Imatge: Harry Mockett durant el seu tractament per extirpar el tumor cerebral.

Mockett va ser derivat immediatament a l'hospital, on els metges li van comunicar que tenia un tumor cerebral de la mida d'una pilota de golf i que havia de ser operat d'urgència. "No tenia altres símptomes a part dels de la meva visió que semblava tornar-se borrosa i vaig pensar que només necessitava ulleres, no tenia ni idea que tingués un tumor cerebral", ha explicat el jove en declaracions al Daily Mail. La intervenció va ser tot un èxit -van aconseguir extirpar-li el 98% del tumor- però el noi va desenvolupar una meningitis bacteriana per acumulació de líquid al cervell.

Lluita

Després de diverses intervencions, el pacient no acabava d'aconseguir guanyar la batalla a les cèl·lules cancerígenes, per la qual cosa va decidir deixar el seu Nottingham natal per mudar-se a Alemanya. Dos mesos de radioteràpia després, Mockett aconseguia quedar completament net el febrer de 2019 i malgrat patir algunes pèrdues de memòria a curt termini, ha pogut recuperar-se amb èxit del tumor.