Un noi canari de 20 anys ha estat la víctima d’un “error” fatal. Joseph William-Torres, de pare anglès i mare canària, va morir assassinat a Londres perquè el van confondre amb un membre d’una banda violenta rival.

El jove estava, el 14 de març de l’any passat, amb un amic al seu cotxe, al barri de Walthamstow. Segons explica la BBC, tres membres d’una banda juvenil van veure’l i van confondre’l amb un membre d’una banda rival.

Mort a trets dins del cotxe

De fet, el jove canari tenia les mateixes característiques físiques que el jove a qui volien matar com a revenja per un altre assassinat, i, quan el van veure dins del cotxe, li van disparar diverses vegades al pit i a les cames. En menys de dos minuts, els tres gàngsters ja havien fugit.

Els serveis sanitaris van intentar assistir-lo ràpidament, però va morir de camí a l’hospital. La policia va obrir una investigació i tot apuntava, des d’un inici, a un atac premeditat, però la fiscalia no entenia per què l'havien matat a ell.

Les càmeres de seguretat van facilitar que s’identifiquessin els tres joves que el van matar: Hamza Ul Haq, de 21 anys, Loic Nengese, de 19, i un menor de 16 anys, membres de la banda Mali Boys. El tiroteig, que va acabar amb la vida d’un innocent, formava part d’una escalada de violència entre bandes a Londres.

altar joseph

El funeral va aplegar centenars de persones

Pel que fa a Joseph William-Torres, la família el va enterrar en un funeral multitudinari. Una campanya online va recollir prop de 3.000 euros per fer front a les despeses i per donar suport als familiars, especialment a la mare del noi.