Daniel Rodrigues va desaparèixer dijous passat a Baiona (Pontevedra). Aquest jove de 18 anys i nacionalitat portuguesa pateix d'autisme i feia tres setmanes que vivia amb la seva mare al municipi gallec. La progenitora va decidir emportar-se'l amb ella després que el noi tingués problemes en el centre especialitzat en el qual residia a Lisboa. En Daniel va ser localitzat dissabte en bon estat a la capital portuguesa i la seva intenció era arribar a Porto. Uns vianants el van identificar i van avisar el seu pare, amb qui es troba en aquests moments.

La fuga del jove va durar tres dies. Segons va avançar La Voz de Galicia, en Daniel estava molt interessat en tenir un patinet que la família havia encarregat en una botiga de Vigo. Les primeres hipòtesis apuntaven que el noi hauria intentat arribar a l'establiment des de Baiona. Tanmateix, el su destí era un altre.

Destí Oporto

La Guàrdia Civil va poder seguir els passos del jove gràcies a la col·laboració ciutadana. La descripció que va facilitar la policia -cabell castany, complexió prima i amb una caçadora i uns pantalons de xandall foscos que contrastaven amb la inconfusible motxilla vermella amb un adhesiu de Ferrari- dibuixava un perfil fàcilment reconeixible. Diverses persones es van posar en contacte amb les autoritats per aportar pistes del possible parador del jove, com els encarregats d'una gasolinera de la localitat d'A Guarda. Les càmeres de l'estació de servei van gravar el noi comprant-se una gorra i patates fregides.

La reguera de pistes va portar als agents fins al municipi portuguès de Vila Nova de Cerveira, on Daniel va preguntar a uns bombers quina era la millor opció per arribar fins a Porto, el que semblava ser el seu destí final, tal com informa el diari gallec. El cèrcol es va anar acotant fins que els veïns d'una localitat als afores de Lisboa el van identificar i van decidir posar-se en contacte amb el pare. El seu progenitor viu a la capital portuguesa, de manera que el noi es troba ara allà a l'espera que la seva mare el vagi a buscar.

Segons va informar la policia, el jove es troba en bon estat, encara que presenta un aspecte decuidat. La seva mare té previst recollir-lo i emportar-se'l de tornada a Baiona aquest dimecres.