Brian P. M., de 20 anys, ha estat condemnat per l'Audiència de Sevilla a deu anys de presó per agredir sexualment la neboda de 4 anys de la seva nòvia.

Els fets van passar el 5 d'abril de 2016, a Sevilla (Andalusia). El noi estava sol a l'habitació de la seva nòvia, amb la neboda d'aquesta, i va aprofitar per introduir el seu penis a la boca de la menor.

Anava sovint a la casa

El condemnat tenia una estreta relació de confiança amb la menor, perquè anava cada dia a la casa de la seva nòvia, on també viu la petita. En el moment de l'agressió, la víctima acabava de complir quatre anys.

Brian va aprofitar que la seva nòvia se'n va anar uns minuts de l'habitació per atacar la nena i introduir-li el penis a la boca, mentre la petita intentava resistir-se apartant-lo amb les mans.

Condemnat per violació

Segons l'Audiència sevillana, el condemnat va agredir-la sexualment perquè "es va valer de la seva situació de superioritat i ascendència respecte de la neboda de la seva nòvia".

A més, segons els jutges, la nena, que només tenia 4 anys quan van passar els fets, no tenia coneixement ni es trobava en condicions de negar-se a l'activitat sexual.

Un testimoni veraç

Les autoritats li van fer una exploració a la nena, que es va dur a terme com a prova preconstituïda amb assistència del fiscal i dels lletrats de l'acusació particular i de la defensa, informa el Diario de Sevilla.

El tribunal considera que el testimoni que ha donat la nena dels fets és veraç, perquè no ha canviat des que va passar la violació i perquè dubta que la víctima "actuï amb ressentiment". A més, tampoc hi ha proves que la seva versió estigui alterada per terceres persones.

Disculpes a la família

El tribunal també té en compte unes converses de WhatsApp entre Brian i la seva nòvia, en les que ell demana perdó a la família i a la seva parella i no nega els fets.

Tot i que en el judici el condemnat ha intentat explicar aquestes converses, assegurant que se sentia "pressionat", els jutges creuen que menteix, ja que, asseguren, ningú que no hagi comès aquests fets "assumeix que els ha comès".

No té dret al tercer grau

A més de la condemna, l'Audiència també ha aplicat l'article 36.2 del Codi Penal, de manera que Brian no tindrà accés al tercer grau penitenciari fins que no hagi complert, almenys, la meitat de la seva condemna.

A banda dels 10 anys de presó, el tribunal també li ha prohibit apropar-se a la petita a menys de 300 metres durant uns altres deu anys.