En Nico, un nadó de sis mesos amb leucèmia, necessita un trasplantament de medul·la per poder continuar vivint. La del seu germà de nou anys no li és compatible. Per això, els seus pares han iniciat una campanya en xarxes socials per animar la gent a donar.

"Avui és Nico, demà pots ser tu o qualsevol altra persona. L'altruisme i la generositat humana són els valors en els quals es basa la donació de medul·la òssia i, gràcies a ella, és possible la curació de moltes persones afectades de greus malalties", asseguren en un web on expliquen com pots fer-te donant de medul·la.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Este no es todavía #elmejoranunciodelmundo que tanto esperamos, pero sí que es de los mejores que hemos tenido en mucho tiempo. Después de casi tres meses sin salir del hospital en Málaga este #Supernico ha recibido el alta para poder ser trasladado a Sevilla y empezar el segundo ciclo de quimio la semana que viene. Así que ¡Tenemos vacaciones! Que el veranito llega para todos. Si hay alguien del equipo del Hospital Materno-Infantil de Málaga que lea esto queremos darles mil gracias por haber luchado tanto porque este chiquitín saliera adelante y por el cariño siempre. Queremos dar las gracias también a todos y todas por la difusión y el apoyo, se agradece muchísimo en momentos así. ¡Un donante de #medulaosea para este campeón ya! #imparablescontralaleucemia #leucemia #cancerinfantil #bebe #supernico #superheroes #siemprefuerte

A post shared by supernicobuscamedula (@supernicobuscamedula) on

El "seu petit Superman", que és com l'anomenen els seus pares, té sis mesos i en porta tres lluitant contra una leucèmia. Tot just diagnosticar-lo el van tractar amb quimioteràpia a l'Hospital de Màlaga, però va agafar una infecció pulmonar i va entrar a l'UCI. Traslladat des de Melilla fins a Sevilla, roman hospitalitzat per rebre quimioteràpia mentre espera un trasplantament de medul·la, l'únic que pot salvar-li la vida.

A l'espera d'aquesta medul·la, el petit rebrà a l'Hospital sevillà Virgen de la Rosada un altre cicle de quimioteràpia, amb tots els riscos que comporta per a un nadó. Els pares han lamentat haver conegut fa uns dies en Rafa, un altre nen de només quatre anys amb la mateixa leucèmia que en Nico, i que va morir a Oviedo mentre esperava un trasplantament de medul·la que mai no va arribar.